Descoperirea unor noi lumi extraterestre: Nici NASA, nici fizica nu le pot explica

Joi, 03 Iulie 2014, ora 23:15
9588 citiri
Descoperirea unor noi lumi extraterestre: Nici NASA, nici fizica nu le pot explica
Foto: Daily Mail

In urma descoperirii unor noi planete, oamenii de stiinta sunt pusi in incurcatura, ei neavand nicio idee despre cum s-au format acestea. Astronomii sunt obligati sa schimbe teoriile actuale privind formarea planetelor, deoarece noile lumi gasite sfideaza legile fizicii, aplicabile sistemului nostru solar.

Cercetatorii Agentiei spatiale americane NASA si alti oameni de stiinta incearca sa explice descoperirea unor planete ciudate ce se deplaseaza pe orbite stranii, potrivit Daily Mail.

Unele planete uriase au orbite apropiate de steaua lor, acestea neincadrandu-se in legile actuale ale fizicii.

Calea Lactee se aglomereaza. NASA a anuntat descoperirea a inca 715 planete

Cu cateva decenii in urma, astronomii au fost destul de siguri cum se formeaza planetele. Bazandu-se pe teoriile care guverneaza sistemul nostru solar, astronomii au inceput sa constate ca noile planete descoperite nu sunt conforme cu niciuna dintre aceste teorii.

Ei s-au intrebat: teoriile de formare a planetelor au fost gresite? Potrivit unui articol aparut in revista Nature, au fost descoperite lumi pe care niciodata nu le-am crezut ca exista.

Sunt planete similare Pamantului, dar exista si viata acolo?

De exemplu, unele planete descoperite au fost gasite foarte de aproape de steaua lor, pe care o orbiteaza in doar cateva zile, dar studierea densitatii indica faptul ca aceste planete sunt formate dintr-un soi de gheata.

Alte planete stancoase sunt atat de mari incat astronomii nu au reusit sa-si explice cum s-au format acestea. Raspunsurile la toate aceste intrebari, deocamdata nu sunt cunoscute de catre oamenii de stiinta.

NASA a descoperit peste o mie de planete in afara sistemului nostru solar

"Primele descoperiri ale exoplanetelor releva corpuri care sunt cu totul diferite fata de orice planeta din sistemul solar", a comunicat NASA.

Descoperirea unor planete care nu se incadreaza in teoriile noastre releva faptul ca nu stim inca totul despre formarea planetelor.

"Poate cea mai interesanta intrebare si una dintre cele mai dificile se refera la unicitatea Pamantului. Sunt planete asemanatoare Pamantului in jurul altor stele, dar exista si viata pe alta planeta, dincolo de lumea noastra?", arata NASA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#descoperire noi planete NASA, #noi planete sfideaza legile fizicii, #planete diferite sistemul solar , #descoperire