Descoperiri dupa milenii: Figura lui Iisus, palatul lui David si vechi civilizatii (Video)

Marti, 01 Iulie 2014, ora 23:22
10140 citiri
Descoperiri dupa milenii: Figura lui Iisus, palatul lui David si vechi civilizatii (Video)
Foto: coacheshotseat

Arheologii au facut recent noi descoperiri care au dezvaluit mistere ale istoriei si ale vechilor civilizatiii. Dintre acestea mentionam descoperirea unei vechi imagini a lui Iisus Hristos, a palatului lui David sau a mormintelor regale ale civilizatiei Wari.

Multe dintre descoperirile arheologice au relevat secrete ale civilizatiilor disparute cu mii de ani in urma, potrivit Listverse.

Va prezentam unele dintre cele mai importante descoperiri facute de catre cercetatori in ultima vreme.

Morminte egiptene descoperite in orasul mortilor

Arheologii au facut noi descoperiri legate de una dintre cele mai fascinante civilizatii din istorie in apropiere de Cairo. Ei au gasit morminte egiptene care au stat ascunse sub nisip vreme de peste 3.000 de ani in necropola din Saqqara, orasul faimos al mortilor.

Aici sunt gazduite unele dintre cele mai importante morminte ale vechilor egipteni, inclusiv faraoni.

Descoperirea unui schelet vechi de 13.000 de ani

Recent a fost descoperit un schelet vechi de 13.000 de ani cunoscut sub numele de Naia. Acesta a fost gasit intr-o pestera din Mexic.

Naia este probabil cel mai vechi schelet descoperit vreodata in America si el ajuta la clarificarea unui aspect controversat al istoriei Lumii Noi. Naia are o structura unica a craniului populatiei paleoamericane, dar ADN-ul sau este legat de nativii americani moderni, ceea ce dovedeste legatura dintre cele doua grupuri.

Una dintre cele mai vechi imagini a lui Iisus

Probabil ca nicio figura istorica nu a fost portretizata in arta, iconografie si literatura mai mult decat cea a lui Iisus Hristos. Recent, istoricii au descoperit o imagine veche a lui Iisus intr-un mormant de la Al Bahnasa din Egipt.

Cripta misterioasa subterana a adapostit o familie de preoti si a fost datata din secolul al VI-lea d.Hr. Imaginea este inconjurata de texte in limba copta, care nu au fost inca traduse.

Descoperirea palatului lui David

Un complex de ruine vechi de 3.000 de ani a fost gasit in Israel, el ar putea fi printre cele mai importante descoperiri din istoria recenta. Arheologii considera ca el reprezinta ramasitele palatului regelui biblic David.

Ruinele au fost localizate la Khirbet Qeiyafa, in aceeasi zona in care vechiul oras a fost mentionat in Biblie. Locul este impresionant, el incluzand un palat ce se intinde pe 930 de metri patrati si care este fortificat cu ziduri groase.

Misterioasa civilizatie Wari din Peru

Arheologii au descoperit recent in Peru un mormant al civilizatiei Wari, care este in stare buna de conservare. Mormantul este plin cu artefacte de aur, precum si cu mumii neatinse ale unor regi Wari.

Imperiul civilizatiei Wari a inflorit intre anii 700 si 1.000 d.Hr., precedand renumita civilizatie incasa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#noi descoperiri arheologice, #mistere descifrate vechi civilizatii, #imagine Iisus descoperita Egipt, #noi descoperiri civilizatia egipteana, #descoperire civilizatia Wari, #descoperire palatul David Israel , #descoperire
Comentarii
Poza GuessWho
GuessWho
rank 5
"Palatul lui David" ...Ce gluma!!! :))))
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Limba Coptă era scrisă cu caractere Slavone?