Elixirul vietii, descoperit in Kazahstan?

Joi, 08 Noiembrie 2012, ora 10:47
6392 citiri
Elixirul vietii, descoperit in Kazahstan?
Foto: The Telegraph

La ordinul presedintelui Kazahstanului, oamenii de stiinta din aceasta tara au pornit in cautarea unui elixir al vietii, care sa-i permita sefului de stat sa ramana cat mai mult la putere. Asa s-a ajuns la crearea unei bauturi miraculoase, in laboratoarele Universitatii Nazarbaiev din Astana.

Bautura, extrem de sanatoasa, dar despre care oamenii de stiinta au spus ca nu prelungeste viata, este in prezent in stadiul testelor clinice.

Oamenii de stiinta din Kazahstan au efectuat cercetari timp de doi ani, reusind sa ajunga la formul pe baza de iaurt, numita "nar", ceea ce inseamna aliment, potrivit The Telegraph.

Ordinul liderului din Kazahstan, Nursultan Nazarbaiev, a venit la scurt timp dupa ce Universitatea din Astana a fost infiintata, in anul 2009.

In varsta de 72 de ani, Nazarbaiev este presedintele Kazahstanului din anul 1990, el fiind interesat de nemurire. Atunci cand, in anul 2010, un oficial al unui delegatii coreene a sugerat ca presedintele Nazarbaiev ar trebui sa ramana la putere pentru inca un deceniu, acesta a raspuns:

"Poate, daca imi veti oferi un elixir al tineretii, probabil aveti asemenea potiuni in Coreea. Sunt dispus sa stau pana in 2020, doar daca imi gasiti un elixir".

Amestecul pe baza de iaurt poate fi consumat, dar nu poate fi cumparat din magazine. Nazarbaiev nu este primul pe care va fi testat elixirul vietii.

"El este cel mai recent dintr-o serie de conducatori si persoane importante, care au angajat oameni de stiinta si medici in vederea descoperirii unui elixir capabil sa prelungeasca viata", a spus dr. Jenniefr Rampling, un expert britanic.

Descoperirea elixirului a fost anuntata la o conferinta stiintifica internationala care a avut loc la Universitatea Nazarbaiev din Kazahstan, la inceputul acestei luni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#elixirul vietii Kazahstan, #elixirul vietii Universitatea Nazarbaiev, #elixirul vietii presedinte Kazahstan , #descoperire