Este posibila calatoria in timp?

Duminica, 24 Iulie 2011, ora 23:16
4309 citiri
Este posibila calatoria in timp?
Foto: Discovery News

Oamenii de stiinta de la University of Science and Technology din Hong Kong au demonstrat ca un singur foton nu poate atinge o viteza mai mare decat cea a luminii si in consecinta, calatoria in timp este imposibila.

Aratand ca un singur foton nu poate calatori mai repede decat viteza luminii, oamenii de stiinta demonstreaza ca si calatoria in timp este imposibila, conform Discovery News.

Fizicienii de la Universitatea de Stiinta si Tehnologie din Hong Kong sustin ca ei au dovedit ca un singur foton confirma teoria lui Einstein, prin care nimic nu poate calatori mai repede decat viteza luminii - demonstrand ca si calatoria in timp este imposibila.

"Einstein a afirmat referitor la viteza luminii ca ea a fost determinanta pentru deplasarea corpurilor in univers sau intr-un limbaj mai simplu, nimic nu poate calatori mai repede decat lumina", a declarat Du Shenhwang, profesor la Universitatea din Hong Kong.

Studiul profesorului Du demonstreaza ca un singur foton, cuanta fundamentala a luminii, confirma legea universala a miscarii corpurilor in univers, la fel ca si undele electromagnetice.

Posibilitatea de a calatori in timp a fost ridicata acum 10 ani, cand oamenii de stiinta au descoperit superluminalul - o miscare mai rapida decat viteza luminii - referindu-se la propagarea impulsurilor optice in anumite medii specifice.

Mai tarziu, s-a dovedit ca acesta este un efect vizual, dar cercetaotii au crezut ca ar putea fi posibil ca un singur foton sa depaseasca viteza luminii.

"Descoperirile noastre vor constitui o baza de plecare pentru potentialele aplicatii viitoare, oferind oamenilor de stiinta o imagine mai buna a modului de transmitere a informatiei cuantice", a spus profesorul Du.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#calatorie timp posibila, #calatorie timp cercetari, #viteza luminii lege Einstein, #legea miscarii corpurilor univers, #foton superluminal , #descoperire