Este sau nu revolutionara descoperirea NASA? Vezi ce spun expertii romani!

Vineri, 03 Decembrie 2010, ora 16:53
5821 citiri
Este sau nu revolutionara descoperirea NASA? Vezi ce spun expertii romani!
Foto: topnews.in

NASA a anuntat, joi, descoperirea unor microbi care traiesc intr-un lac ce are o concentratie mare de arsen, ceea ce arata ca viata poate exista si sub alte forme, diferite de cele cunoscute pana acum.

Adrian Sonka, muzeograf in cadrul Observatorului Astronomic a declarat, pentru Ziare.com, ca si la noi in tara exista bacterii care traiesc pe fundul Marii Negre, insa nu de tipul celor descoperite de cercetatorii de la NASA.

"Cei de la NASA au descoperit ca viata trebuie sa apara si in alte conditii decat ale noastre", spune specialistul.

Acesta sustine ca descoperirea celor de la NASA are o mica influenta pentru astronomie, pentru ca noi cunoastem numai viata de pe Pamant, "viata normala", precizand ca "trebuie sa cautam planete ca Pamantul, ca sa putem vedea daca a aparut viata ca a noastra".

Cu cat se descopera bacterii sau mici animalute care traiesc si evolueaza si in alte conditii, cu atat se deschide si mai mult Universul, spune specialistul, care e de parere ca exista viata si pe alte planete, numai ca inca nu se stie daca sunt civilizatii.

In opinia sa, descoperirea celor de la NASA este importanta in domeniul astrobiologiei si ajuta si in astronomie, insa nu este una revolutionara.

"Daca este revolutionara va spune timpul. Pentru moment degeaba te entuziasmezi sau negi importanta, pentru ca pe viitor vom afla daca ne ajuta aceasta descoperire", a conchis Adrian Sonka.

Descoperirea celor de la NASA a fost comentata si de catre cercetatorul Simion Nicolaev, directorul Institutului National de Cercetare Grigore Antipa.

"Sa nu uitam ca toate formele de viata au capacitate de adaptare la mediu si ca natura isi construieste mecanismele sale pentru a supravietui", a declarat acesta pentru Gandul.

Si in pestera Movila din Dobrogea s-au descoperit mai demult forme de viata care traiesc in absenta fotosintezei, insa descoperirea nu s-a popularizat prea mult fiindca cercetarea din Romania este putin dezvoltata, au explicat specialistii de la Observatorul Astronomic din Bucuresti, potrivit sursei citate.

Arsenul este o substanta otravitoare pentru majoritatea formelor de viata de pe Pamant, deoarece distruge metabolismul.

Programul de cercetare al NASA a adus pana la urma o concluzie care a uimit biologii: intr-un mediu in care exista o cantitate mare de arsen pot supravietui microorganisme.

Descoperirea da sperante astrobiologilor, care cred ca poate exista viata si pe alte planete, chiar si in medii extrem de neprietenoase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez”. Medicul Cătălin Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez”. Medicul Cătălin Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#microbi descoperire NASA, #specialist roman , #descoperire