Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Lucruri uimitoare descoperite recent din cel de-Al Doilea Razboi Mondial

Sambata, 18 Ianuarie 2014, ora 16:30
11117 citiri
Lucruri uimitoare descoperite recent din cel de-Al Doilea Razboi Mondial
Foto: worth1000

Desi de la sfarsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial au trecut aproape 70 de ani, in fiecare an s-au facut nenumarate descoperiri care au tinut treaza atentia intregii lumi.

Dintre aceste artefacte descoperite din timpul razboiului mentionam comoara de obiecte de arta gasita la Munchen sau submarinul japonez din largul coastelor insulei Hawaii.

Cu toate acestea, mai exista multe alte lucruri importante care nu au fost gasite pana acum, precum tezaurul lui Hitler sau Camera de Chihlimbar din Palatul de la Sankt Petersburg, furata de nazisti, potrivit Oddee.

Va prezentam unele dintre cele mai interesante lucruri descoperite in ultima vreme din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

O carte postala din timpul razboiului a ajuns la destinatie

O carte postala care a fost trimisa in urma cu aproape 70 de ani, de la spitalul armatei din Rockford, Illinois, Statele Unite a ajuns in cele din urma la destinatie, in statul New York.

In timp ce parintii soldatului George Leisenring l-au vizitat la Rockford, acestia au trimis o carte postala rudelor, Pauline si Theresa Leisenring din Elmira, New York. In 2012, cartea postala a ajuns la fosta adresa, unde locuia o alta familie.

Comoara de miliarde dintr-un apartament din Munchen

O comoara ce cuprindea o colectie uimitoare de obiecte de arta, in valoare de miliarde de euro si care a fost considerata pierduta pentru totdeauna, a fost descoperita intr-un apartament din Munchen, la sfarsitul anului trecut.

Colectia contine aproape 1.500 de picturi ale unor artisti celebri, precum Picasso, Renoir, Matisse sau Chagal. Ea fusese declarata pierduta dupa bombardamentele de la Dresda din 1945.

Submarinul japonez din largul coastelor insulei Hawaii

Recent, un mega-submarin japonez, care a disparut in 1946, a fost descoperit in largul coastelor insulei Hawaii, pe fundul oceanului. Submarinul model I-400 era cel mai avansat din punct de vedere tehnologic la acea vreme.

Lingourile de argint descoperite in Irlanda

Un vas comercial britanic scufundat de catre nazisti in 1941 a fost descoperit recent la o distanta de circa 480 de kilometri de coasta Irlandei, la o adancime de aproape 4,8 kilometri.

Epava a avut la bord 61 de tone de argint in valoare de aproximativ 36 de milioane de dolari. Nava Gairsoppa a fost lovita de o torpila a unui submarin nazist.

O bomba ascunsa din razboi a ucis un om in Germania

O bomba din cel de-al Doilea Razboi Mondial, care era ingropata in pamant, a explodat dupa ce un muncitor a lovit-o cu bratul excavatorului. Explozia, care s-a produs la Euskirchen in Germania, a provocat un mort si opt raniti.

Ramasitele a doi militari, gasite in epava unui avion scufundat in ocean

Ramasitele a doi puscasi marini ai SUA, care au murit dupa ce bombardierul lor s-a prabusit in ocean, au fost descoperite dupa 70 de ani.

Avionul in care se aflau sergentul Thomas Meek si capitanul Henry White a parasit baza Turtle Bay Airfield din insula Espiritu Santo din Noile Hebride si nu s-a mai intors. Avionul prabusit a fost gasit in 2010, impreuna cu ramasitele celor doi militari.

Un submarin german, descoperit langa coasta SUA

Un submarin german U-550 a fost gasit la aproximativ 112 kilometri de Nantucket, Massachusetts, Statele Unite. Acesta a fost printre ultimele submarine germane care nu fusesera descoperite pe coasta de est americana.

In aprilie 1944, submarinul a torpilat petrolierul USS Pan Pennsylvania, dar ulterior a fost descoperit de o alta nava, USS Joyce care l-a avariat. Submarinul german s-a scufundat in ocean, iar dupa aproape 70 de ani a fost regasit.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#lucruri razboi descoperite recent, #descoperiri Al Doilea Razboi Mondial, #comoara al Doilea RAzboi Mondial , #descoperire