Lumi care au disparut inexplicabil in negura istoriei (I)

Marti, 04 Decembrie 2012, ora 08:37
11479 citiri
Lumi care au disparut inexplicabil in negura istoriei (I)
Foto: Listverse

De mii de ani au existat marturii despre lumi fabuloase pierdute si regate ascunse. Chiar daca despre ele au scris Platon, Jules Verne, Arthur Conan Doyle sau H.G. Wells, aceste lumi nu au fost descoperite si au ramas niste mistere ale istoriei.

Chiar si atunci cand epopeea "Calatoriile lui Gulliver" a fost publicata in 1726, multe parti ale lumii, cum ar fi Australia, Africa, America de Sud si Asia au ramas neexplorate, potrivit Listverse.

Va prezentam mai jos o lista a unor lumi disparute in negura istoriei.

Lemuria

Lemuria sau Mu este un continent despre care se spune ca a fost inghitit de mare si care se gaseste pe fundul Oceanului Indian sau Pacific. Teozofia lui Blavatsky sustine ca lemurienii au fost niste maimute uriase.

In cartea "Continentul pierdut Mu", James Churchward afirma ca toata omenirea isi are originile in continentul Mu, care s-a intins din Hawaii pana la Insula Pastelui si Fiji. Se presupune ca a fost distrusa complet acum 12.000 de ani in urma unui puternic cutremur si s-a scufundat in mare.

Cibola

Conchistadorii spanioli din secolul al XVI-lea au cautat in America de Nord cele sapte legendare orase ale Cibolei. Cibola a fost posibil legata de Aztlan, tinutul celor sapte pesteri, de unde aztecii au emigrat in Mexic.

Antonio de Mendoza, viceregele din Noua Spanie, a trimis prima expeditie pentru a gasi aceste orase pierdute in anul 1539, dupa ce un calugar a pretins ca le-a vazut.

In 1540, o a doua expeditie a fost trimisa sub comanda lui Francisco de Coronado. Spaniolii nu au gasit niciunul dintre orasele de aur.

Shambala

"Shambala" este numele sanscrit pentru un tinut mistic situat intre muntii inzapeziti, cu un oras de aur in centrul sau. Acesta a fost cautat aproape peste tot. Din desertul Gobi pana in Tibet, din Afganistan si pana in China, exploratorii le-au cautat in zadar.

In 1928, lui Nicholas Roerich i s-a spus de catre un lama ca Shambala apartine unei alte dimensiuni si ca numai cei pregatiti spiritual vor fi capabili sa o gaseasca.

Agharti

Legendele spun ca Agharti este o lume subterana legata de "cele patru colturi" ale Pamantului printr-o retea de tuneluri. Platon a vorbit despre tuneluri largi si inguste sub Pamant, conduse de un conducator care sta in centrul Terrei.

Cateva sute de ani mai tarziu, Pliniu a mentionat ca oamenii au fugit in subteran, dupa ce Atlantida a fost distrusa. Unii traditionalisti sustin ca Agharti ar exista cu adevarat.

Hy-Brasil

Europenii au nutrit o fascinatie deosebita dupa o tara mitica situata undeva peste ocean. O legenda irlandeza ne spune ca ea se numea Hy Brasil, o insula acoperita de ceata, care poate fi vazuta doar o data la sapte ani.

Expeditii care au plecat din Bristol in 1480 in cautarea ei s-au intors fara vreo dovada a existentei acesteia.

In 1674, un capitan pe nume John Nisbet a sustinut ca el a vazut insula in timpul unei calatorii intre Irlanda si Franta.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#lumi disparute istorie, #lumi pierdute istorie, #civilizatii pierdute istorie , #descoperire