Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Nou stramos al omului? S-au gasit fosile care nu se potrivesc niciunei specii cunoscute

Vineri, 12 Februarie 2016, ora 11:19
7441 citiri
Nou stramos al omului? S-au gasit fosile care nu se potrivesc niciunei specii cunoscute
Foto: Facebook/John MacBeth

Cateva fosile gasite intr-o pestera din Africa de Sud au pus oamenii de stiinta in mare dificultate, acestia nestiind carei specii apartin.

Acestea "ridica mai multe probleme decat sa aduca raspunsuri", spune dr. Dominic Stratford, coordonatorul cercetarii, informeaza Daily Mail.

Potrivit specialistilor, fosilele gasite intr-o camera inca necercetata a pesterilor Sterkfontein (foto), aflate la nord-vest de Johannesburg, in Africa de Sud, considerate "leganul vietii" pentru om, ar apartine primilor hominizi, insa nu seamana cu nimic din ce s-a descoperit pana in prezent, avand niste "caracteristici intrigante".

Avem in genom ADN-ul unui hominid necunoscut

Unul dintre oasele gasite e de la un deget, insa e semnificativ mai mare si mai puternic decat orice os gasit la vreun hominid pana acum.

"E aproape complet si e o combinatie interesanta intre trasaturi moderne si stravechi", explica omul de stiinta. Desi seamana cu oase ale Homo naledi, Homo habilis sau Australopithecus afarensis, nu apartine acestor specii.

O alta fosila este un molar relativ mic, aproape complet. Prezinta asemanari cu molarii speciei Homo habilis, insa oamenii de stiinta cred ca nu apartine acestei specii. Acestia cred ca ar apartine unuia dintre primii membri ai Homo genus, dar pentru moment nu exista dovezi in acest sens.

Urmele unei specii noi de hominid, descoperite in Africa

Celelalte doua fosile sunt inca studiate, nefiind facute publice informatii despre acestea. In zona vor mai avea loc sapaturi, cercetatorii sperand sa mai gaseasca fosile ale homonizilor care au trait aici in urma cu peste doua milioane de ani si sa primeasca raspunsuri la intrebarile lor.

Pesterile Sterkfontein sunt unele dintre cele mai bogate situri din lume, cand vine vorba de fosile ale primilor oameni. Aici au fost descoperite fosilele primului Australopithecus, in urma cu 80 de ani. Reteaua de pesteri subterane de aici se intinde pe o distanta de peste 5 kilometri. Mare parte dintre aceste pesteri nu au fost inca cercetate.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#fosile specie necunoscuta om, #fosile specie necunoscuta hominid, #pesteri Sterkfontein Africa Sud fosile , #descoperire