Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

O caseta veche de 2.000 de ani dezvaluie indicii despre moartea lui Iisus

Marti, 30 August 2011, ora 22:02
10909 citiri
O caseta veche de 2.000 de ani dezvaluie indicii despre moartea lui Iisus
Foto: Daily Mail

O descoperire importanta pentru istoria religiei din perioada lui Iisus Hristos a fost facuta in apropierea Ierusalimului. Aceasta consta intr-o caseta de inmormantare, veche de 2.000 de ani, inscriptionata cu indicii despre Caiaphas, preotul mentionat in Biblie, ce a fost implicat in crucificarea lui Iisus.

O caseta de inmormantare, veche de 2.000 de ani, care a fost salvata de la jefuitorii de antichitati ar putea oferi o noua legatura cu rastignirea lui Iisus Hristos, sustin oamenii de stiinta, informeaza Daily Mail.

O caseta veche - sau un osuar - se crede ca ar dezvalui localizarea familiei Caiaphas, marele preot implicat in crucificarea lui Hristos. Cercetatorii din Israel spun ca aceasta ar putea dezvalui casa familiei acestui personaj important din Biblie, inainte de exodul din Galileea.

In Biblie, Caiaphas este unul dintre preotii care participa la interogarea lui Iisus. In timp ce Iisus ramane tacut, Caiaphas ii cere sa confirme ca este Hristos.

Acum trei ani Autoritatea pentru Antichitati din Israel a confiscat un osuar, care avea o inscriptie rara, de la jefuitorii de antichitati. Aceasta a apelat la expertii de la Departamentul de arheologie al Universitatii din Tel Aviv, pentru a autentifica descoperirea.

Acum echipa de cercetatori a anuntat ca artefactul este autentic. "Inscriptia de pe aceasta caseta este extraordinara", a spus Yuval Goren, unul dintre cercetatori. Cuvintele sculptate nu dau numai detalii despre cel decedat, dar si alte trei nume din alte generatii si o posibila localizare a familiei.

Inscriptia completa contine urmatoarele: "Miriam, fiica lui Yeshua, fiul lui Caiaphas, preot de la Maaziah din Beit Imri". Beit Imri ar putea face referire la un ordin preotesc, spun cercetatorii sau eventual la o localizare geografica, probabil a familiei lui Caiaphas.

Osuarul provine de la un cimitir din Valea Elah, in sud-vestul Ierusalimului, locul legendar al luptei dintre David si Goliat. Beit Imri a fost probabil situat pe pantele muntelui Hebron.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#descoperire arheologica ierusalim israel, #artefact Iisus Hristos, #artefact caiaphas ierusalim biblie, #iisus hristos biblie, #david goliat , #descoperire