Ziare.com

O populatie misterioasa s-a imperecheat cu stramosii nostri

Joi, 21 Noiembrie 2013, ora 10:25

   

O populatie misterioasa s-a imperecheat cu stramosii nostri
O analiza genetica recenta indica faptul ca oamenii moderni s-au imperecheat cu denisovani, neanderthalieni si cu inca o populatie misterioasa despre care nu avem inca informatii.

Secventierea genomului provenit de la doua rude disparute ale omului sugereaza ca aceste grupuri "arhaice" s-au imperecheat atat intre ele, cat si cu oamenii.

Un genom provine de la Omul de Neanderthal (neanderthalieni), iar celalalt de la alt grup uman arhaic, Omul din Denisova (denisovani). Descoperirea sugereaza ca incrucisarea s-a produs intre membrii mai multor grupuri stravechi asemanatoare cu oamenii, care traiau in Europa si Asia in urma cu peste 30.000 de ani, relateaza Times of India.

Geneticianul Mark Thomas, de la University College London, este de parere ca "toti oamenii a caror origine provine din exteriorul Africii au 2% din genomul neanderthalian, iar anumite populatii din Oceania, precum cele din Papua Noua Guinee si aborigenii australieni, au aproximativ 4% din ADN rezultat in urma incrucisarii stramosilor lor cu denisovani".

Pe de alta parte, David Reich, genetician specializat pe probleme evolutive de la Harvard Medical School din Boston, sustine ca aceste concluzii au fost bazate pe o secventiere genomica de proasta calitate.

Echipa sa de cercetatori, impreuna cu Svante Paabo de la Max Planck Institute for Evolutionary Anthropology din Leipzig, a creat o versiune mult mai completa a genomurilor de denisovan si neanderthalian, de o calitate care se poate compara cu cea a genomului omului modern.

Reich a declarat ca cel mai surprinzator fapt a fost acela ca "noile secventieri ale genomurilor au indicat ca denisovanii s-au mai imperecheat si cu o alta populatie arhaica disparuta, care traia in Asia acum mai bine de 30.000 de ani si care nu sunt nici oameni, nici neanderthalieni".

Paleoantropologul Chris Stringer, care nu a fost implicat in cercetare a afirmat ca "nu avem nici cea mai mica idee despre ce populatie e vorba", totusi a speculat ca aceasta populatie ar putea fi inrudita cu Homo Heidelbergensis, o specie care a parasit Africa acum aproximativ o jumatate de milion de ani si care mai tarziu a dat nastere neanderthalienilor din Europa. "Poate ca ei au trait si in Asia", a adaugat Stringer.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5829 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ACUMA stiu CINE_mi sunt Stramosii ... :))

Im_PERECHETORII far' de Mila,

AIA care s-au Im_Perecheat cu Stramosii VOSTRI ... :)):))

ADICA Stra_MOSII mei
NU au iertat NIMIC din Stra_MOSII vostri ... :)):))

Far' de De_OSEBIRE de :

- SEX ... :)):))
- Varsta
- Culoare
- Traditii Tribale ...:)):))
- Ierarhie in Trib ...

ERAU Damacrati si Emancipati far' de a avea Constienta.
PROTO_Cronisti ai DOM_s Actuale.

Corecti POLITIC avant la Lettre ...

 

STIU si CINE sunt Stramosii UNORA_Dintre Nottacks ...

AIA cu care Stramosii MEI NU se imperecheau ... :))

Si-ar fi alterat GENELE ... :))
Eufemistic vorbind, adica folosind Epitete mai blande.

ZII CINE uraste si ...pizmuieste (STIU EI de ce ... )pe Gabieruu' si NU gresesti ...
ASA gasesti pe AIA_Care Nu ar trebui folositi nici unde in Romania.

POATE, la spalat Strazile ... :)):))

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor