Ziare.com

Oamenii preistorici erau canibali

Vineri, 17 Decembrie 2010, ora 21:17

   

Oamenii preistorici erau canibali
Stramosii nostri, oamenii de Neanderthal, se mancau unii pe altii, afirma un nou studiu, care va aparea in ianuarie. Cercetatorii au observat urme de dinti pe oase umane preistorice, dovada care a confirmat teoriile anterioare.

"Era o strategie de supravietuire", au afirmat autorii studiului, potrivit Slate.

Oamenii de stiinta au studiat oasele mestecate in anii '60 de un popor din Namibia, care nu gatea hrana, precum europenii. Mai mult, au analizat colectii de oase fosilizate din vechile situri din Spania, Marea Britanie si din regiunea Caucazului.

Ei au ajuns la concluzia ca urmele umane sunt diferite de cele ale animalelor. De exemplu, animalele carnivore nu indoaie varful unui os sau nu lasa zgarieturi cu incisivii.

Aceasta particularitate a fost gasita pe oasele umane. Urmele lasate pe oase presupun ca acest canibalism era nutritional si nu facea parte dintr-un ritual.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3408 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Timpul a

Trecut,dar nu s-au schimbat prea multe...uite cum se maninca intre ei politicienii nostrii.Curios, chiar cind nu le este foame si culmea nu lasa urme,ca sa nu poata fi trasi la raspundere...

 

ei, na! ati descoperit apa calda!

pai mai aproape de zile noastre contemporane capitanul James Coock a fost mancat de canibali in insulele Hawaii, la 14 februarie 1779... Adica, de, niste contemporani aproape, nu amarati de Neanderthal

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor