Pamantul, lovit de Draconidele unei comete?

Joi, 28 Iulie 2011, ora 23:16
4806 citiri
Pamantul, lovit de Draconidele unei comete?
Foto: midnightwatcher.wordpress.com

Astronomii au descoperit o noua cometa despre care spun ca poate lovi planeta noastra, resturile lasate de ea urmand sa ameninte Pamantul, in anii urmatori. Ei incearca sa obtina mai multe informatii pentru a-i determina cu exactitate traiectoria.

Specialistii au analizat coada cometei, urma de praf si resturi lasata de corpul ceresc, si spun ca din calea urmata de ea isi pot da seama ca aceasta cometa ne poate pune planeta in pericol, informeaza Sott. Informatiile sunt oferite de Peter Jenniskens, astronom la institutul SETI si la un centru NASA din Mountain View, SUA.

"Draconidele" cometei se vor intoarce

El mai spune ca exista o mica probabilitate de impact. Astfel de evenimente sunt monitorizate cu ajutorul a 60 de aparate astronomice speciale aflate in Mountain View, SUA. Jenniskens spune ca a studiat traiectoria urmei cometei inca din luna februarie, anul curent. Fragmentele din coada ei au oferit atunci un spectacol uimitor pe cer, timp de sapte ore.

"Nu mi-a venit sa cred la inceput", spune el. Din studiile efectuate, astronomul american spune ca astfel de fragmente se vor intoarce in anii 2016, 2023 si in 2076. Cometele de acest tip se formeaza in Norul Oort, cea vizata acum aparand cu miliarde de ani in urma. Acolo s-ar gasi, spun specialistii, un trilion de corpuri de gheata, caci locul este caracterizat prin temperaturi foarte scazute.

Coada cometei pe care au descoperit-o Jenniskens si colegii sai pare a veni din directia stelei Eta Draconis. Fragmentele gasite in ea au fost botezate de astronomi "Eta Draconidele de februarie". Studiul a aparut in revista "Journal of the International Meteor Organizations".

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#descoperire nasa cometa impact, #pamant draconide norul oort, #institut seti sua , #descoperire