Pomul de Craciun, plin de viata: 25.000 de insecte se ascund printre globuri

Duminica, 22 Decembrie 2013, ora 17:56
3135 citiri
Pomul de Craciun, plin de viata: 25.000 de insecte se ascund printre globuri
Foto: Daily Mail

Brazii de Craciun n-aduc numai bucurie in casele noastre, ci si pana la 25.000 de insecte, potrivit unor cercetatori norvegieni.

Aceste insecte ies din hibernare odata cu intrarea bradului in casele noastre calduroase, relateaza ibtimes.co.uk.

Toate soiurile de acarieni prolifereaza chiar in aceste clipe minunate, dinaintea sarbatorii, in sufrageria dumneavoastra, in pomul de Craciun. Numarul lor poate atinge 25.000 de fiecare brad, sustin cercetatorii de la Universitatea norvegiana din Bergen, care au realizat o ancheta pe aceasta tema.

Cercetarea explica faptul ca aceste insecte, aflate in hibernare, "se trezesc in momentul in care pomul ajunge in camerele noastre incalzite" si ca, "simtind aceasta caldura si lumina, cred ca a venit primavara si revin si ele la viata".

"Este ceva care vine de la sine", explica Vincent Houis, agronom al Asociatiei franceze a pomului de Craciun natural. Brazii sunt o bucata de natura si evident ca sunt "populati" cu tot felul de mici insecte, care nu sunt cu nimic periculoase, explica acesta, citat de Le Figaro.

Bjarte Jordal, specialista in insecte la Universitatea din Bergen, incearca sa linisteasca publicul, o data cu publicarea acestei cercetari: pe de o parte, aceste creaturi microscopice sunt majoritatea invizibile si nu se amuza cu tropaitul prin alte parti in afara pomului, pe de alta parte si plantele noastre de apartament contin tot felul de mici creaturi care, iata, pana acum nu au dat dovada de nocivitate.

Vincent Houis merge mai departe si relativizeaza si mai mult ingrijorarile: "Si omul este colonizat de bacterii. Trebuie sa fim constienti ca avem animale pe piele!".

Exista, totusi, un risc sporit pentru persoanele sensibile la acarieni? "Mai mult decat sa stranuti sub pom, nu prea", explica specialistii. Deci nu este cazul sa luam masuri speciale de Craciun. Eventual, pentru persoanele alergice, este recomandabila instalarea unui filtru antiacarieni in aspirator, imediat dupa eliminarea pomului de Craciun din casa.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#acarieni brad Craciun, #insecte pom Craciun, #insecte hibernare brad Craciun , #descoperire