Ziare.com

Secretul capitanului de pe Titanic, scos la iveala

de Diana Robu
Duminica, 23 Septembrie 2012, ora 11:43

   

Secretul capitanului de pe Titanic, scos la iveala
"Capitanul milionarilor", Edward John Smith, omul care s-a scufundat cu legendarul vas Titanic, a dus cu el, in adancuri, un secret ce a fost descoperit de curand.

Capitanul Smith a picat initial testul de navigatie din cauza lipsei de experienta, a dezvaluit actorul Tony Robinson, dupa publicarea arhivelor Marinei din Londra, relateaza The Telegraph.

Pentru Smith, faptul ca nu a luat examenul de navigatie a fost un mic impediment in cariera sa. In cele din urma, a reusit sa obtina certificatul, devenind "Capitanul Milionarilor" - cei mai bogati oameni ai Angliei doreau, la acea vreme, sa calatoreasca alaturi de Smith.

Capitanul Edward John Smith s-a scufundat cu Titanicul, dupa ce vasul a lovit un iceberg. Corpul acestuia nu a fost niciodata gasit.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 11096 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Brasoaveeeee!

Scufundarea "Titanicului" a fost de fapt scufundarea geamanului "Olympic". Olimpicul a fost dat la apa inaintea Titanicului si a avut parte de un incident f. grav in urma caruia chila navei a fost ireparabil deformata, chiar in perioada de proba care avea loc in scopul obtinerii politei de asigurare. White Star compania care era proprietara navelor era amenintata serios de faliment, mai grav, tragea in faliment si santierul si cateva otelarii, fabrici de utilaje/piese grele samd. Treaba a ajuns pe masa primului ministru de atunci, si s-a luat decizia ca in secret denumirile navelor sa fie schimbate. A fost angajat acest capitan nepriceput, "reautorizat" ,i s-au trasat "sarcinile de partid" si White Star a scapat de faliment cu pretul a cca 2000 de vieti.
Ce a aparut in presa vremii si ce apare si acum, sunt brasoave care au calitatea de a acoperi "reteta" succesului.
Reteta a fost folosita si in "afacerea" turnurilor WTC care , ce coincidenta, si ele erau gemene:).

 

"reteta" succesului...

... se "aplica si-n cazul "Titanicului" numit... Romania:
lasat pe mana lui "il dottore", se alege... praful!

"Debarcati", "il dottore", cu grabire!

Desteapta-te, Romane!

@beobachter

Si Elvis Presley traieste si s-a deghizat in Stevie Wonder...

Da desigur nu, teorii conspirationiste de-ti sta mintea-l loc. Imi explici si mie de ce era nevoie sa distrugi turnurile, dadeau si ele faliment ca nu aveau curse de lunga distanta? :o))))

Idi-otzenii de doi bani. Ceea ce e insa interesant e ca Olympic, intr-adevar un vas geaman al Titanicului chiar usor mai mare, in momentul cind a avut accidentul cu HMS Hawke, fiind vorba de o ciocnire in care Olympic si-a avariat prova dea a plutit in continuare fara probleme de aici si mitul de indestructibil, a fost comandat de catre acelasi capitan Smith. Se pare ca acesta a fost mai degraba o piaza rea pt compania White Star.

Inca ceva Beobachter, in ciuda acelui accident Olympic a avut o cariera lunga si glorioasa pina in anul 1935 fiind ultimil transatlantic a epocii de glorie a lor, deci mult dupa Titanicul s-a scufundat.

Britanic, un al trilea vas din aceeasi clasa a avut soarta Titaniclui dupa ce a lovit o mina in Marea Egee in timp ce opera ca spital plutitor al marine britanice e vremea primului razboi mondial.

Asadar ar fi bine sa te duci sa-ti resetezi creierul care e evident scurtcircuitat si debiteaza prostii.

Desteapta-te romane.

Olympic

Daca cit de cit v-ati da interesul se gasesc informatii pe net care explica ce si cum in loc sa veniti cu povesti inventate:

Despre Olympic, accidentul si cariera indelungata:

http://en.wikipedia.org/wiki/RMS_Olympic#Hawke_collision

meseria dvs e abureala prostimii.

Spor la bani!!!Platforma pentru solutionarea online a litigiilor