Ziare.com

Sfarsitul lumii, prezis de vechii egipteni in "Cartea Mortilor"?

Vineri, 24 Iunie 2011, ora 23:48

   

Sfarsitul lumii, prezis de vechii egipteni in "Cartea Mortilor"?
Astazi, multi oameni de stiinta se intreaba daca egiptenii antici au prezis corect evenimentele globale din 2012, din moment ce civilizatia lor atinsese un progres considerabil in domenii precum astronomia si matematica.

Egiptenii antici mentioneaza date despre catastrofe viitoare, amintind anul 9792 I.Hr. Dovezi clare, ca o catastrofa globala a avut loc atunci, nu exista. Exista, insa, doua carti egiptene care sunt legate intr-o oarecare masura de prezicerea unor catastrofe viitoare, preconizate pentru anul 2012. Prima este "Cartea mortilor" iar a doua se numeste "Biblia lui Kolbrin", potrivit Teen Problem.

Este cunoscut faptul ca egiptenii erau experti in astronomie. Timp de secole, astronomii si preotii lor au luat parte la studiul stelelor, incercand sa faca previziuni despre viitor. Ce motive au avut sa faca o legatura intre presupusul dezastru din 9792 I.Hr si anul 2012?

Totul pare a fi destul de simplu. In acesti ani, Venus trece prin constelatia Orion. Acest eveniment este foarte rar si are loc o data la 11.804 ani. Acest lucru s-ar intampla exact in anul 2012. Constelatia Orion a fost extrem de importanta pentru egiptenii antici, fiind considerata vatra zeului Osiris, care era si zeul lumii de dincolo, in Egiptul antic.

Ciudat este ca egiptenii au descris doua rasarituri si doua apusuri ale Soarelui in acel an 9792 I.Hr. Oamenii de stiinta raspund ca miscarea de rotatie a Pamantului nu permite asa ceva, dar este o posibilitate teoretica, in cazul unei inversari bruste a polilor terestri. Presupunand ca acest lucru s-a intamplat, atunci au dreptate cercetatorii care sustin ca Potopul Biblic al lui Noe a avut loc acum 10-11.000 de ani, deoarece inversarea polilor terestri ar conduce tocmai la astfel de cataclisme.

De fapt, calculele egiptene si previziunile pentru 2012 sunt destul de similare cu descrierile evenimentelor din 9792 I.Hr. In capitolul 17 din "Cartea Mortilor" sunt descrise in detaliu acele vremuri teribile, inclusiv schimbarile bruste in orbita Pamantului.

Cum putem fi siguri de exactitatea acestor evenimente astronomice? Expertii actuali au cazut de acord asupra pozitiei constelatiei Orion si Aldebaran, in 2012, acestea corespunzand pozitiilor avute de cele doua constelatii in 9792 I.Hr. Poate fi aceasta o simpla coincidenta sau metodele astronomice ale vechilor egipteni erau similare celor moderne, poate chiar peste ele?

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7978 ori