Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ultima frontiera: viata poate fi reprogramata?

Sambata, 08 Ianuarie 2011, ora 23:45
4091 citiri
Ultima frontiera: viata poate fi reprogramata?
Foto: Arhiva

Omul poate deveni nemuritor? Putem vorbi despre un vis sau doar de o simpla utopie faptul ca toti mai multi oameni de stiinta se gandesc la modificarea timpului efectiv de viata al omului.

Specialistii in domeniu studiaza fenomenul complex de imbatranire pentru a-i intelege mecanismele de generare si, mai ales, pentru incetinirea lui, scrie publicatia Le Figaro.

Cercetatorul rus Vladimir Skoulatchev, membru al Academiei de Stiinte a Rusiei si Decan al Facultatii de Bioinginerie de la Universitatea din Moscova, este cel care si-a dedicat munca stiintifica in domeniul metodelor si mijloacelor de "anti-imbatranire". Comunitatea stiintifica internationala este totusi sceptica la promisiunea facuta de cercetatorul rus de a crea pilula magica, mult anuntata dar, pana acum, nedezvaluita.

Vladimir Skoulatchev, este sustinut in cercetarile sale de presedintele rus, Dmitri Medvedev, si de miliardarul rus Oleg Deripaska, care a oferit fondurile necesare cercetarii prin compania sa specializata in domeniul nanotehnologiei Rosano, investind peste 440 milioane de euro, intr-un astfel de proiect.

In acelasi timp, oamenii de stiinta de la Institutul de Tehnologie Massachusetts - MIT din Boston nu considera ca activitatea de cercetare a lui Vladimir Skoulatchev este de domeniul science-fiction. O echipa de cercetare a profesorului Leonard Guarente a lucrat multi ani pe o gena care ar putea prelungi durata de viata a tuturor organismelor, avand si rezultate surprinzatoare in cazul testarilor pe soareci.

Revolutia este incredibila in domeniul stiintei, astfel omul va putea trai 130 de ani. Aparitia "homo biologicus" si certitudinea ca omul va putea trai mult mai mult, apartine savantului francez, Jean Rostand, care, in 1958, a prezis aceasta radical schimbare.

Medicul si biofizicianul francez Grad Roland Moreau este autorul studiului "nemurirea este maine posibila" precizeaza ca: "astazi stiinta considera ca masina umana, este programata pentru o durata medie de viata de 120 de ani".

Geneticianul englez Aubrey de Grey, de la Universitatea din Cambridge, considera ca: "imbatranirea este totusi doar o boala ca si oricare alta, care va putea fi tratata intr-un viitor destul de apropiat".

Cercetatorii europeni sunt intr-o continua cautare a mecanismelor care declanseaza cresterea longevitatii omului.

Totusi, cred ca ar trebui facuta o delimitare intre longevitatea naturala si cea programata genetic, astfel ultima frontiera va fi depasita, iar omul va putea deveni mult mai longeviv decat multi isi pot inchipui.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#stopare imbatranire, #cercetari imbatranire, #cercetari prelungire viata , #descoperire