Un canadian a inventat crema de indepartat tatuajele

Duminica, 22 Februarie 2015, ora 09:51
5390 citiri
Un canadian a inventat crema de indepartat tatuajele

Un student canadian a inventat o noua metoda de indepartare a tatuajelor, care i-ar putea scapa pe doritori de durere si cheltuieli, permitandu-le sa scape de desenele nedorite de pe piele prin aplicarea unei creme.

"Cand comparam crema cu tehnicile de indepartare a tatuajelor care folosesc laser, unde apar arsuri, cicatrice, basici, ne dam seama ca am creat un medicament care nu prea are multe efecte secundare", a declarat inventatorul si doctorandul Alec Falkenham, in varsta de 27 de ani, informeaza independent.co.uk.

"Crema nu tinteste niciuna dintre celulele normale ale pielii, deci nu apare o inflamatie foarte mare. De fapt, daca tinem cont de procesul pe care il utilizam in prezent, nu credem ca va mai aparea inflamatie deloc si va fi, probabil, un anti-inflamator", a mai spus cercetatorul.

Un tatuaj este creat prin injectarea de cerneala in piele, iar acest lucru duce la aparitia unui raspuns imunitar. Celulele macrofage vin in regiunea afectata de tatuaj si "inghit" cerneala. Unele celule transporta cerneala in nodulii limfatici, dar altele raman in zona, inghit foarte multa cerneala si dau nastere tatuajului permanent.

Crema creata de Falkenham functioneaza prin atragerea in zona tatuajului a altor celule ale sistemului imunitar, care vor consuma celulele pline de cerneala. In timp, tatuajul devine tot mai fad, pana dispare.

Metoda este nu numai mult mai sigura decat indepartarea tatuajelor cu laser, dar ar trebui sa fie si mult mai ieftina.

Crema este inca in faza de testare, iar Alec Falkenham nu stie de cate aplicari de crema va fi nevoie pentru indepartarea unui tatuaj, dar estimeaza un cost de patru centi per centimetru patrat, adica in jur de 4,5 dolari pentru un tatuaj care acopera o zona de 100 de centimetri patrati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#crema scos tatuaj, #tatuaj metoda inovativa scos , #descoperire