A ajuns obeza pentru ca mananca in somn

Miercuri, 10 Iunie 2009, ora 11:35
2432 citiri
A ajuns obeza pentru ca mananca in somn

Britanica Anna Ryan, care cantareste 120 de kilograme, traieste un cosmar. Desi face sport regulat si isi supravegheaza dieta, a ajuns supraponderala pentru ca mananca in somn, chiar fara sa stie.

Anna Ryan este somnambula si de 20 de ani are acest obicei ciudat, de a se trezi noaptea si a goli frigiderul. Abia in urma cu doi ani si-a dat seama care este motivul pentru care nu poate sa slabeasca, iar mancarea pare sa se evapore din frigider.

Pana de curand a crezut ca sotul ei, Kenny, este cel care manca, motiv pentru care nu l-a intrebat niciodata, relateaza Daily Mail. Cat despre acesta, Kenny doarme atat de adanc noaptea, incat niciodata nu si-a surprins nevasta mancand in toiul noptii.

Cand, intr-o dimineata, s-a trezit murdara de firimituri pe fata si cu resturi de biscuiti printre asternuturi, si-a dat seama ca ceva este in neregula. Lui Kenny i s-a parut extrem de amuzant, dar abia atunci a realizat Anna amploarea fenomenului.

Noaptea mananca alimente pe care nici nu le suporta

Intre timp, Anna, care a consultat mai multi specialisti, a ajuns sa sufere chiar de diabet. Daca ziua face sport si se limiteaza la 1.200 de calorii, noaptea nu se poate controla, consumand alimente care, in mod normal, nici macar nu ii plac.

Intr-o noapte a golit un borcan de unt de arahide, pe care, in mod normal, nu il agreeaza, iar in alta a mancat un pachet de unt cu ketch-up, a doua zi simtindu-se extrem de rau. In medie, Anna ingurgiteaza 2.000 de calorii in calatoriile sale nocturne la bucatarie.

Nici sedativele, usile incuiate sau frigiderul gol n-au ajutat-o

Doctorii i-au sugerat sa ia sedative inainte de culcare, sa manance inainte de a se duce in pat si sa incuie usile. Nimic n-a dat insa rezultate. Desi sedativele luate ar fi adormit si un elefant, dupa cum a declarat chiar ea, obisnuinta mesei de la miezul noptii a fost prea puternica.

Usile inchise au fost cu usurinta deschise, iar in cazul in care cheile nu au fost gasite, s-a trezit ranita din cauza incercarilor repetate de a ajunge in bucatarie.

"Sunt disperata cand ma gandesc la urmarile pe care le are acest obicei asupra sanatatii mele. Este stanjenitor, pentru ca lumea nu te crede intotdeauna sau considera ca e amuzant. Pentru mine, insa, este un cosmar", a declarat ea.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#somnambula obeza, #mananca somn obeza, #Anna Ryan somnambula , #experiment