A nascut gemeni la 70 de ani

Joi, 03 Iulie 2008, ora 22:00
4736 citiri
A nascut gemeni la 70 de ani

O femeie de 70 de ani din India a devenit cea mai batrana mama din lume dupa ce a adus pe lume doi gemeni in urma cu o saptamana. Omkari Panwar, sotie de fermier, a nascut prin cezariana un baiat si o fata. Gemenii, nascuti prematur si cu o greutate de doua kilograme sunt sanatosi, iar nasterea a fost una usoara.

Femeia are deja doua fiice, dar sotul ei dorea ca aiba un baiat pentru a-i mosteni numele, informeaza The Sun. Astfel, Omkari a urmat un tratament pentru fertilizare in vitro. Costurile tratamentului au fost acoperite din economiile familiei si din vanzarea mai multor vite din gospodarie.

Femeia era foarte bucuroasa ca in sfarsit sotul sau, in varsta de 77 de ani, va avea un mostenitor. "In sfarsit avem si un baiat. Ne-am rugat la Dumnezeu pentru un baiat", a spus proaspata mamica. Tatal copilului insa este cel mai fericit. "Dumnezeu ne-a rasplatit. Tratamentul a costat o avere, dar acum pot muri linistit. Sunt un tata mandru si fericit", a spus el.

Omkari nu are certificat de nastere si nu stie data in care s-a nascut. Asociaza insa anul nasterii sale cu cel al Independentei Indiei, 1947. Pe atunci ea avea noua ani. Ea a devenit astfel cea mai batrana mamica din lume si a surclasat-o pe romanca Adriana Iliescu, care a devenit mama, prin aceeasi procedura, la 66 de ani.

Dupa ce medicii i-au spus ca detine recordul de varsta a maternitatii, ea a spus: "Nu inseamna nimic pentru mine daca sunt cea mai batrana mama din lume. Vreau doar sa imi cresc copiii si sa ii vad mari cat mai pot sa fac acest lucru".

Medicii sunt inca uimiti de cazul femeii. Medicul ginecolog care a ajutat-o pe Omkari sa nasca s-a declarat socat de cele intamplate.

"Am fost intr-o stare de soc atunci cand femeia mi-a spus ca este insarcinata. Eu practic medicina de 20 de ani, dar in viata mea nu am vazut un astfel de caz", a spus medicul.

O nouă tenismenă de top a intrat în ”clubul mămicilor” din WTA. E campioană olimpică și fost număr 4 mondial
O nouă tenismenă de top a intrat în ”clubul mămicilor” din WTA. E campioană olimpică și fost număr 4 mondial
Campioana olimpică la tenis Belinda Bencic, în vârstă de 27 de ani, a devenit mamă. Sportiva elveţiană a adus pe lume, marţi, o fetiţă care se numeşte Bella. Bencic are de câţiva...
Un bebeluș de 15 luni a fost ucis de doi câini din rasa pitbull. Mama a fost și ea rănită în timp ce încerca să-l salveze
Un bebeluș de 15 luni a fost ucis de doi câini din rasa pitbull. Mama a fost și ea rănită în timp ce încerca să-l salveze
Un bebeluș de 15 luni din Italia, provincia Salerno a fost atacat și ucis de doi pitbulli. Mama a fost și ea rănită în timp ce încerca să-l salveze pe cel mic. Din primele date reiese...
#gemeni, #India, #nastere, #mama, #Omkari, #70 ani , #experiment