Afectiuni tratate cu miere

Luni, 22 Iunie 2009, ora 19:18
11957 citiri
Afectiuni tratate cu miere
Foto: Carolinabees.com

Mierea are proprietati curative si s-a folosit din cele mai vechi timpuri pentru tratarea celor mai diverse afectiuni, de la durerile de gat pana la infectiile periculoase si bolile de inima.

Medicii americani spun ca mierea poate fi consumata in orice cantitati, pentru ca nu are efecte adverse. Stimuleaza apetitul si are proprietati curative, de aceea nu trebuie sa lipseasca din nicio casa, informeaza Street Directory.

Administrata in cantitatile recomandate, mierea nu dauneaza nici diabeticilor. In combinatie cu scortisoara, trateaza afectiunile de inima, acneea, caderea parului, balonarile si chiar artrita.

Intrebuintari si mod de administrare

Reteta generala in tratamentul cu miere este combinarea unei parti de miere cu doua de apa calduta si una de scortisoara.

Amestecata cu rapiditate, pasta obtinuta se va bea de doua ori pe zi, dimineata si seara, pentru indepartearea durerilor, in cazul pacientilor cu artrita.

Reteta cu miere si scortisoara ofera rezultate dupa numai o saptamana.

Valoarea colesterolului poate fi reglata si ea prin tratamentul cu miere. Se amesteca doua linguri mari de miere cu trei de scortisoara si 450 grame de ceai. Amestecul obtinut se bea dimineata si seara, iar imbunatatirile pot fi sesizate in scurt timp.

Mierea mancata la micul dejun imbunatateste ritmul cardiac. Mai mult, specialistii americani au spus ca micul dejun cu unt si miere poate preveni infarctul.

Pentru barbati, pasta obtinuta din amestecul de miere, ulei de masline si scortisoara poate fi folosita impotriva caderii parului. Se aplica inainte de spalare si se lasa sa actioneze 15 minute, dupa care se indeparteaza la dus.

In India si Japonia, mierea si scortisoara se folosesc inca din antichitate pentru evitarea balonarilor. Luata inainte de masa, ea ajuta la digestie, iar gazele stomacale vor fi doar amintiri neplacute.

Mastile faciale cu miere sunt indicate pentru tratarea acneei. Medicii recomanda ca un amestec de ceai, miere si scortisoara sa fie aplicat pe fata. Acesta se indeparteaza abia dimineata, cu apa rece, pentru ca in timpul noptii mierea sa poata hrani tenul.

Unii nutritionisti recomanda mierea si pentru pierderea kilogramelor in plus. O cana de apa calda, in care s-au amestecat doua lingurite de miere si putina scortisoara, reprezinta un remediu bun pentru functionarea digestiei si, implicit pentru pierderea kilogramelor in plus.

Gargara cu acest amestec este benefica pentru indepartearea respiratiei urat mirositoare. Mai mult, mierea este eficienta si pentru tratarea infertilitatii, daca se consuma regulat, dimineata si seara.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#miere sanatate, #tratament naturist miere, #beneficii sanatate miere , #experiment