Apogeul alcoolului in sange, la 60 de minute ce ai baut

Joi, 10 Septembrie 2009, ora 17:13
14598 citiri
Apogeul alcoolului in sange, la 60 de minute ce ai baut

Alcoolul este foarte repede absorbit in sange si nivelul sau poate fi masurat chiar de la cateva minute de cand s-a baut primul pahar. Insa cantitatea de alcool din sange ajunge la apogeu la aproximativ 60 de minute de cand s-a baut ultimul pahar.

Conform Health! Yahoo, mancarea din stomac poate mari perioada de timp in care alcoolul din sange ajunge la apogeu. Chiar si consumat in cantitati mici, alcoolul are efecte vizibile asupra organismului. In cantitati mari, el actioneaza ca un sedativ.

Cum te comporti, pahar dupa pahar

Daca dupa un singur pahar sau doua de 150 de ml de vin sau bere de 330 de ml, organismul se simte relaxat, resimtindu-se si o usoara caldura, deja la 3 pahare de vin sau 3 beri, reactiile sunt incetinire, organismul fiind deja sedat.

La 6 pahare de vin sau 6 beri de 330 ml, vorbirea are de suferit, articulandu-se gresit cuvintele sau fiind foarte greu de deslusit, coordonarea are de suferit, iar gandirea este mult incetinita.

La 12 pahare de vin si acelasi numar de sticle de bere se merge cu dificultate, vederea este dublata, aparand si greturile sau starea de voma.

La 18, apar tremuraturile, pierderile de memorie, iar temperatura corpului scade. Deja de la 24 de pahare de pahare sau sticle de bere respiratia devine dificila, putandu-se intra in coma si existand chiar riscul de deces.

Femeile retin mai mult timp alcoolul in sange

Toate acestea stari sunt diferite de la o persoana la alta si depind de greutate, mancarea aflata deja in stomac sau consumata concomitent cu alcoolul si toleranta fiecaruia la alcool.

Cu cat un barbat cantareste mai mult, cu atat mai multa apa are in organism, ceea ce inseamna ca alcoolul se va diulua. In cazul femeilor, insa, situatia nu sta intocmai, deoarece ele tind sa aiba mai putina apa in organism si mai multa grasime. Asta inseamna ca in cazul lor, alcoolul va stationa mai mult in sange.

Aceeasi cantitate de alcool ajunge in sange diferit, in functie de varsta

Interesant este ca, in cazul unei bauturi, nivelul alcoolului din sange va fi mai mare cand e vorba de un adult, in comparatie cu un tanar.

Cand alcoolul este servit cu apa tonica, corpul il va absorbi mai repede.

Unele medicamente, cum ar fi antihistamicele si sedativele, pot face ca aefectele alcoolului sa se simta mai puternic, insa de aici pot aparea o gramada de pericole.

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
#pericole consum alcool, #comportament consum alcool, #alcool periculos, #alcool sange , #experiment