Apollo, ursul blond ce hiberneaza in direct, pe Internet (Video)

Vineri, 19 Februarie 2010, ora 15:33
7411 citiri
Apollo, ursul blond ce hiberneaza in direct, pe Internet (Video)
foto: CBC News

Iubitorii animalelor pot urmari in direct, pe Internet, imagini cu ursul blond Apollo, un exemplar extrem de rar din specia Kermode, considerat pana nu demult un animal mitologic.

Doi canadieni din Columbia Britanica au instalat o camera de luat vederi ce transmite imagini in direct din grota in care hiberneaza un urs Kermode, unul din cele mai misterioase animale ale planetei, arata CBC News.

Ursul Kermode, numit si Spirit, face parte din populatia de ursi negri americani din padurile Columbiei Britanice, insa blana sa este foarte deschisa la culoare, facandu-l sa semene izbitor cu un urs polar.

Imaginile cu exemplarele din aceasta specie deosebita sunt extrem de rare, iar zoologii credeau, pana nu demult, ca ursii Spirit nu au trait niciodata, fiind doar niste plasmuiri din mitologia amerindienilor.

Familia Waymen, din micul orasel canadian Rosswood, izolat in padurile din Columbia Britanica, a descoperit din intamplare grota in care hiberneaza un urs Kermode, in timpul unei drumetii.

Dupa aproape un an de teste, acestia au reusit sa instaleze o camera web ce transmite in direct imagini din grota ursului. Animalul, numit Apollo, hiberneaza linistit, in asteptarea primaverii.

Cei doi canadieni au anuntat ministerul Mediului de instalarea camerei si urmaresc evolutia lui Apollo cu precautie maxima, in conditiile in care acesta ar putea fi unul din ultimele exemplare ale acestei specii.

Ursii Kermode traiesc numai in nordul si centrul Columbiei Britanice, insa habitatul sau natural a fost distrus in proportie de 60%, iar numarul exact al exemplarelor ramase nu este cunoscut.

Live Broadcasting by Ustream

Liderul AUR George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției
Liderul AUR George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
#urs Spirit hibernare, #urs Kermode live cam, #urs hiberneaza internet , #experiment