Arta aranjamentelor florale

Duminica, 10 Mai 2009, ora 08:16
9256 citiri
Arta aranjamentelor florale
Foto: Wise4living.com

Aranjamentele florale infrumuseteaza un camin si sunt nelipsite de la un eveniment special. Florile trebuie alese cu grija, iar accesoriile, care ofera personalitate aranjamentului, vor fi selectate in functie de ocazie, culori si ambianta.

In functie de eveniment si ambianta, exista mai multe stiluri de aranjamente, pe care le putem face chiar noi, fara a avea nevoie de sfatul unui specialist, informeaza Theflowerexpert.com.

Stiluri de aranjamente florale

Cele mai folosite flori pentru aranjamente sunt trandafirii, dar si orhideele, crizantemele si gerbera. Buchetele formate dintr-un singur tip de floare definesc stilul oriental.

Aranjamentele traditionale sunt formate din mai multe tipuri de flori, de culori diferite, iar stilul modern nu este conditionat de nici o regula, ci simplul gust al celui care le face.

Principii de baza

Alegerea florilor se face in functie de forma si dimensiunile aranjamentului. Pentru armonia buchetelor, coloritul trebuie sa fie ales in functie de dimensiunea aranjamentului.

Simetria lui este oferita de tipul ales. Daca pentru stilul oriental buchetele sunt simetrice, cel traditional poate fi compus din flori cu lungimi diferite, aranjate doar in functie de culori.

Culorile inchise ale aranjamentelor ofera greutate unui buchet, tocmai de aceea nu vor fi folosite in exces. Culorile deschise ale florilor trebuie folosite pentru aranjamentele traditionale, in care ele sunt partea predominanta.

Ritmul unui aranjament este oferit de proportia egala a culorilor florilor. Astfel, excesul de verde este suparator, dupa cum excesul florilor de culori deschise trebuie evitat.

Cea mai vizibila parte a unui aranjament floral este partea centrala. Tocmai de aceea este de preferat ca, in mijlocul unui buchet sa se afle florile inchise la culoare, in numar mic, atat cat sa fie o pata de culoare.

Un alt secret al armoniei unui aranjament floral este folosirea tipurilor apropiate de flori, care nu contrasteaza foarte mult si ofera si o imagine unitara a buchetului.

Lalelele nu pot fi asezate langa trandafiri, dupa cum nici orhideea cu jerbera sau cu margaretele.

Tipuri de aranjamente

Buchetele de flori sunt cele mai simple aranjamente florale. Trandafirii si margaretele sunt cele mai populare flori pentru orice buchet, iar alegerea este inspirata pentru orice tip de ocazie.

Aranjamentele pentru masa sunt mici, rotunde si robuste. Culorile florilor alese nu vor fi tari, iar albul sau galbenul sunt ideale pentru aceste ocazii.

Buchetele pentru masa nu sunt incarcate, dar sunt accesorizate, pentru a fi asortate cu mobilierul, ocazia si tipul invitatilor.

Cosuletele cu flori respecta stilul modern de aranjament. Pentru ele, diversitatea este cea mai importanta si, oricat de multe flori sunt folosite, niciodata nu sunt prea incarcate.

Printre florile cosuletelor pot fi asezate chiar si fructe, pentru a oferi un plus de originalitate aranjamentului.

Pentru ocaziile speciale, cele mai indicate buchete sunt cele rotunde. O forma nedefinita nu asigura simetria aranjamentului, tocmai de aceea trebuie alese flori de lungime mica.

Aranjamentul floral care nu respecta o linie unitara si nu este atent ales in functie de tipul evenimentului poate oferi o imagine negativa gazdei, locului in care sunt asezate sau invitatului care le ofera.

Culorile tari ale florilor vor fi alese pentru aranjamentele mici, iar culorile deschise pentru cele mari. Armonia unui buchet este data, cu preponderenta, de culorile florilor alese.

Putem realiza si acasa cele mai frumoase aranjamente florale, pornind de la principiile unitatii si simetriei, atat a dimensiunilor cat si a culorilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#aranjament floral, #aranjare flori ocazie, #aranjare buchet flori , #experiment