Artistul care sfideaza gravitatia (Galerie foto)

Duminica, 23 August 2009, ora 23:01
8494 citiri
Artistul care sfideaza gravitatia (Galerie foto)
foto: The Telegraph

Un artist american de origine indoneziana demonstreza lumii intregi ca orice este posibil, cu putina vointa, indemanare si... echilibru!

Bill Dan studiaza de mai bine de 15 ani aranjarea pietrelor, o arta aparent necunoscuta publicului insa foarte des intalnita in majoritatea culturilor de pe glob, sub diferite forme si manifestari, arata The Telegraph.

Din numai cateva miscari abile, Dan uimeste multimea de curiosi stransi in jurul sau, creand adevarate monumente din piatra ale echilibrului perfect ce pare ca sfideaza gravitatia.

Imaginile urmatoare sunt realizate pe plaja Golfului San Francisco, din Statele Unite, in timpul unei demonstratii de indemanare a artistului american si nu sunt editate grafic catusi de putin.

Artistul a fost inspirat in insusirea acestei arte spectaculoase de gramezile de pietre descoperite de acesta in Hawaii, aranjamente rituale stravechi apartinand primilor locuitori ai insulelor din Pacific.

Fiecare piatra, pietricica sau bolovan este asezata exact la locul potrivit, in pozitia ideala, formand o structura delicata ce nu tine cont de marime sau forma ci doar de imbinarea armonioasa, vazuta ca singura cale spre un echilibru perfect.

Artistul originar din insula indoneziana Soulawesi a dus aceasta arta straveche la un nivel inca neegalat de nimeni in lume, insa isi incurajeaza discipolii, explicand ca oricine ar putea sa stapaneasca masele pietrificate cu putina indemanare si mult exercitiu.

"Daca sunteti curiosi, ar trebui sa incercati si voi. Nu este greu deloc sa aranjezi doua sau trei pietre. Nu va faceti griji ca reusiti numai cu cele mai mari, cu timpul veti reusi sa aranjati pietre din ce in ce mai mici", explica Bill Dan.

De o fragilitate aproape ireala, in ochii uimiti ai privitorilor, constructiile elaborate ale artistului sunt tratate de pasarile oceanului ca o parte integranta a naturii, a plajelor Pacificului, chiar daca zburatoarele reusesc uneori sa strice echilibrul delicat al pietrelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#pietre aranjament echilibru, #arta echilibru pietre, #Bill Dan pietre , #experiment