Autostrazile stelare: urmatorul pas in cucerirea cosmosului

Luni, 14 Septembrie 2009, ora 19:52
4081 citiri
Autostrazile stelare: urmatorul pas in cucerirea cosmosului
foto: Daily Mail

Coridoarele gravitationale ar putea fi folosite in viitor de navele spatiale pentru a se deplasa prin sistemul solar la fel cum vapoarele navigheaza pe oceanele planetei, cu ajutorul curentilor.

Oamenii de stiinta americani incearca sa cartografieze coridoarele gravitationale formate in urma interactiunii campurilor magnetice ale corpurilor ceresti, ce ar putea deveni niste adevarate autostrazi spatiale, economisind combustibilul necesar calatoriilor intregalactice, potrivit Daily Mail.

Aceste coridoare sunt zone in care fortele gravitationale ale planetelor si lunilor se anuleaza reciproc, iar navele ce patrund aici vor fi practic in cadere libera, explica profesorul Shane Ross, de la institutul american de cercetari Virginia Tech.

"In loc sa cazi in jos, asa cum se intampla pe Pamant, vei cadea prin aceste tuburi", explica profesorul Ross.

Folosind aceste coridoare gravitationale, o nava cosmica s-ar putea deplasa intre planete si luniile lor folosind cantitati mici de combustibil, acesta fiind necesar doar pentru efectuarea diverselor corectii de curs, insa nu si pentru propulsarea propriu-zisa.

Cum si in cosmos, la fel ca pe Pamant, viteza se plateste, cercetatorii avertizeaza insa ca singurul dezavantaj al autostrazilor spatiale este ca timpul in care o nava poate parcurge coridoarele interstelare este extrem de lung.

De exemplu, o calatorie pe Marte, la "clasa economica", ar dura cateva mii de ani, in conditiile in care propulsia cu reactoare nu se va putea compara, prea curand, cu o simpla cadere libera.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#coridoare gravitationale cosmos, #calatorie spatiu cosmic, #autostrada spatiala cosmos , #experiment
Comentarii
G
Gagarin ca Amstrong ii imperialist
rank 1
Wow, Oprescu va fi Presedintele Universului, asteptam cu interes tortul care va gravita in jurul Lunii, si cirnatul lung de un an lumina. Planeta rosie ii este rezervata sefului lui Oprescu, Iliescu, ca o fi si pe acolo un sediu al KGB.