Barbatii Casanova, rezultatul unui defect genetic

Marti, 02 Septembrie 2008, ora 10:18
4924 citiri
Barbatii Casanova, rezultatul unui defect genetic

De ce nu sunt unii barbati capabili sa se dedice unei singure femei? De ce aleg poligamia in locul monogamiei? Cercetatorii suedezi au gasit raspunsul: din pacate, barbatii Casanova sunt rezultatul unui defect genetic.

"Boala" poligamiei este mult mai dificila decat pare la prima vedere: unii barbati se casatoresc de mai multe ori, nu reusesc sa fie fideli sau pur si simplu au relatii de lunga durata, chiar si copii, insa nu se casatoresc niciodata, scrie Daily Mail.

Dupa ce au examinat 500 de perechi de gemeni, toti avand relatii de lunga durata si copii, cercetatorii au aflat ca unii locuiau doar cu partenera, in timp ce altii erau casatoriti.

Cuplurile au raspuns la un set de intrebari ce a fost apoi confruntat cu structura genetica a fiecaruia dintre parteneri.

Rezultatul a aratat ca lipsa de devotament in relatia de cuplu se manifesta la acei barbati care au o anumita combinatie genetica. Acesti barbati, chiar daca sunt implicati in relatii de lunga durata, sunt mai putin predispusi spre casatorie, arata studiul.

Gena responsabila de instabilitatea barbatilor influenteaza secretia de vasopresina, un hormon ce favorizeaza absorbtia apei in organism. Studii recente au aratat insa ca pe langa rolul antidiuretic, vasopresina influenteaza comportamentul social.

Cercetatotii suedezi intentioneaza acum sa realizeze un studiu similar pentru a vedea in ce masura oxitocina, denumit si "hormonul de amor", influenteaza capacitatea femeilor de a se dedica partenerului.

Totusi, femeile ce sunt ingrijorate ca barbatul de langa ele ar putea avea gena Casanova nu trebuie sa se grabeasca sa-l paraseasca. "Materialul genetic este doar o mica parte din proces. Sunt multe ingrediente care contribuie la o casatorie fericita", le incurajeaza cercetatorii.

Doi tineri italieni s-au căsătorit într-un avion. Ce cadou au primit de la compania aeriană VIDEO
Doi tineri italieni s-au căsătorit într-un avion. Ce cadou au primit de la compania aeriană VIDEO
Doi tineri italieni s-au căsătorit în aer, pe 15 aprilie, la bordul unei aeronave Wizz Air. Ivano și Federica au avut parte de o ceremonie oficială chiar în interiorul avionului, iar...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#Casanova, #Femei, #barbati, #poligamie, #monogamie, #casatorie , #experiment