Britain's Got Talent, in ancheta dupa criza de nervi a lui Susan Boyle

Marti, 02 Iunie 2009, ora 09:24
3634 citiri
Britain's Got Talent, in ancheta dupa criza de nervi a lui Susan Boyle
Foto: Daily Mail

Organismul care supravegheaza activitatea televiziunilor din Marea Britanie a anuntat ca spectacolul "Britain's Got Talent" urmeaza sa fie anchetat, dupa ce mai multi telespectatori au depus plangeri legate de modul in care a fost tratata Susan Boyle, gospodina de 48 de ani a carei voce a lasat o lume intreaga cu gura cascata.

In weekend, Susan a fost internata la o clinica privata in urma unei caderi nervoase, dupa ce 19 milioane de telespectatori au vazut, sambata seara, cum a fost "detronata" de trupa de dans Diversity.

Daily Mail anunta ca Ofcom, organismul care se ocupa cu respectarea legii audiovizualului, a decis sa inceapa o ancheta, constatand ca unul dintre articolele legii nu a fost respectat.

"Oamenii stresati nu ar trebui sa fie supusi presiunilor mediatice, decat in cazul ei cer in mod expres acest lucru", se afirma in documentul legal. Mai mult, mii de telefoane de la telespectatori au semnalat faptul ca nu au fost de acord cu presiunile la care a fost supusa Susan, in saptamana dinaintea finalei.

Producatorul "Britain's Got Talent", Talkback Thames, a recunoscut luni seara, in cadrul unui interviu televizat, ca nici un concurent nu este testat, din punct de vedere psihologic, inainte de lansarea in cursa pentru premiu.

Pe de alta parte, insa, un purtator de cuvant al postului de televiziune ITV a luat apararea show-ului, spunand ca exista alte emisiuni mult mai stresante decat "Britain's Got Talent". "Comparativ cu Big Brother, sa zicem, unde priviti niste oameni inchisi intr-o casa pentru trei luni, concurentii nostri au numai trei sau patru spectacole si sunt obligati sa locuiasca izolati intr-un hotel numai sapte zile inainte de fiecare etapa".

In urma mediatizarii cazului Susan Boyle, conducerea postului a anuntat ca intentioneaza sa modifice testele la care sunt supusi viitorii concurenti, acestia urmand sa treaca si printr-o evaluare psihologica.

Susan Boyle va ramane in clinica privata pana la sfarsitul acestei luni, urmand ca nota de plata de 3.000 de lire sterline pentru fiecare zi de "tratament" sa fie achitata de compania de productie BGT.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Susan Boyle, #isterie Susan Boyle, #Britain s Got Talent, #internare Susan Boyle , #experiment