Calatoria in timp este posibila, dar nu in trecut

Sambata, 14 Septembrie 2013, ora 23:33
5003 citiri

Calatoria in timp este posibila, dar numai in cazul cand se doreste sa se calatoreasca in viitor si fara a mai exista varianta intoarcerii, sustine fizicianul Brian Cox de la Universitatea Manchester din Marea Britanie.

Profesorul Cox a facut aceste afirmatii la Festivalul Stiintei britanice, potrivit Daily Mail.

Brian Cox sustine ca se poate construi o masina a timpului. Cu toate acestea, teoria functioneaza numai atunci cand se efectueaza o calatorie in viitor, a explicat Cox.

In timpul discursului sau de la Festivalul de la Birmingham, Cox a afirmat ca o calatorie in timp a fost deja efectuata, dar la o scara foarte mica.

El a adaugat ca in cazul in care tehnologia se va dezvolta, atunci ar fi posibil ca oamenii sa calatoreasca in viitor, similar personajului Doctor Who din show-ul de televiziune.

Deocamdata aceasta tehnologie nu exista si nu va exista niciodata posibilitatea intoarcerii oamenilor in trecut. "Puteti merge in viitor, aveti aproape toata libertatea de miscare in viitor", a spus Cox.

"Daca ati calatori repede, timpul vostru ar trece mult mai lent, comparativ cu cel al persoanelor care raman. Pe masura ce te apropii de viteza luminii, timpul tau s-ar scurge foarte lent si ai merge 10.000 de ani in viitor", a explicat Cox.

Ipoteza lui Cox se bazeaza pe teoria relativitatii a lui Einstein, care arata ca pentru a calatori inainte in timp, un obiect ar trebui sa ajunga la o viteza apropiata de cea a luminii.

Cand un obiect se apropie de aceasta viteza, timpul incetineste, dar numai pentru acel obiect care calatoreste. "In teoria relativitatii generale, o puteti face, in principiu", a spus fizicianul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
Susţinerea lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei nu este pe agenda de lucru a PNL, susține purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe. Întrebat, în emisiunea România...
#calatoria timp posibila, #Brian Cox calatorie timp, #masina timpului calatorie viitor, #teoria relativitatii Einstein, #posibilitatea calatoriei timp viitor , #experiment
Comentarii
Poza moshguerilla
moshguerilla
rank 5
Poza conti
conti
rank 5
Calatoria in timp este posibila, dar nu in trecut