Caprioarele albe, pe cale de disparitie in Marea Britanie

Luni, 09 Martie 2009, ora 11:06
6624 citiri
Caprioarele albe, pe cale de disparitie in Marea Britanie
Foto: Daily Mail

Nu arata deloc ca i-ar fi teama, ci mai degraba curiozitate fata de persoana care ii incalca teritoriul. Din fericite pentru aceasta rara caprioara alba vizitatorul incerca sa o "impuste" cu o camera.

Norocul caprioarei s-ar putea sfarsi pentru ca vanatorii se intrec in a o prinde, informeaza Daily Mail.

Aceasta este o specie foarte rara si este vazuta pentru prima oara in ultimii zece ani.

Caprioara numita Pearl a fost vazuta de catre vanatorul profesionist Kevin Stuart de trei ori.

Stuart, in varsta de 48 de ani, locuieste impreuna cu sotia sa si le ofera turistilor un pat si o gustare calda. Pentru 80 de lire sterline pe zi acesta le ofera altor vanatori o plimbare in zona. Stuart a primit o oferta de 5.400 de lire sterline din partea unui vanator german pentru a-l lasa sa impuste caprioara, insa protectorul animalului nu a fost de acord.

"Este o specie rara si draguta de caprioara si vrem sa o protejam. Preferam ca oamenii sa vina si sa "traga" in ea cu aparatele foto", spune Stuart, care mentioneaza ca animalul este foarte tanar, nici macar nu are coarne. "Este un animal foarte frumos si suntem foarte ingrijorati in privinta braconierilor si a oamenilor care vor sa o impuste", a continuat acesta.

"Atata vreme cat se va afla in aceasta zona va fi in siguranta. Nu imi pasa cat vor plati anumite persoane pentru a o ucide. Vreau sa o protejez si sa ma asigur ca va avea o viata lunga", a mai spus Stuart.

Caprioara a fost fotografiata de vanatorul Dave Bartle in decembrie anul trecut si se pare ca are respectiva culoare din cauza unor mutatii genetice, pe care le-ar fi avut si parintii sai.

Revista Sporting Rifle doreste sa tina un jurnal al numaratoarei inverse in privinta mortii caprioarei.

Oamenii sunt ingrijorati de faptul ca in loc ca animalul sa fie protejat de toata lumea, este vanata de cei care o doresc ca trofeu.

"Se stie ca oamenii simt o placere aparte in a ucide animalele, dar sa omori o specie rara care ar trebui sa se bucure de atentia publicului este crud", spune Louise Roberston, de la o asociatie care militeaza impotriva sporturilor crude.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#caprioara specie rara, #vanatori trofeu, #animale ucise , #experiment