Ce aduce Mosul pe timp de criza: locuri de munca si facturi achitate

Joi, 18 Decembrie 2008, ora 11:13
1514 citiri
Ce aduce Mosul pe timp de criza: locuri de munca si facturi achitate

Copiii din Rusia il roaga pe Mos Craciun sa le gaseasca un loc de munca parintilor someri si sa le achite gradinita.

Anul acesta, dorintele formulate atat de copii, cat si de adulti, difera substantial de cele trimise Mosului in alti ani. Alaturi de rugamintile obisnuite ca Mos Craciun sa le aduca o bicicleta, patine sau un telefon mobil, anul acesta copiii rusi il roaga pe Mosul sa le gaseasca un loc de munca parintilor sau sa-i ajute sa-si achite gradinita si abonamentul pentru bazinul de inot, relateaza cotidianul rus Novaie Izvestia, citat de Agerpres.

Printre miile de scrisori adresate lui Mos Craciun exista si destule ale adultilor. Insa, continutul lor difera prea putin de cele ale mesajelor copiilor: tatii si mamele roaga pentru un mic ajutor in actualele vremuri de criza economica.

Toate scrisorile si felicitarile sunt trimise la o adresa simpla - "In padure. Lui Mos Craciun" - fiind stivuite intr-o casa de lemn situata in parcul moscovit Kuzminski.

"Desigur, aproape toti copiii ii cer lui Mos Craciun cadouri. Anul acesta, insa, cei mici cer si ajutor pentru parintii lor", declara studenta Marina, responsabila pentru sortarea scrisorilor.

De exemplu, un baietel de 8 ani scrie: "Mama mea nu mai lucreaza. Ea a fost data afara de la munca. Dar tu, Mos Craciun, ai nevoie de o Alba-ca-Zapada. Mama mea este foarte frumoasa si buna. Ea a mai fost Alba-ca-Zapada, la mine la gradinita. Toti copiii au placut-o. Si tie iti va placea de ea".

Principala surpriza din acest an o constituie aceea ca a crescut in mod substantial numarul de scrisori din partea adultilor.

Potrivit unei alte "ajutoare" a lui Mos Craciun, Nina Liubimova, adultii ii cer cu toata seriozitatea lui Mos Craciun ajutor in vederea achitarii ratelor la credit, a mentinerii salariilor, a majorarii pensiilor si a reducerii costurilor pentru serviciile comunale.

Se asteapta ca Mos Craciun sa soseasca in parcul Kuzminski in data de 26 decembrie, pentru a raspunde personal miilor de scrisori care i-au fost adresate.

Abia atunci se va vedea daca Mosul va gasi suficiente resurse pentru a le oferi cadouri copiilor si a-i salva pe parintii lor din criza economica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Rusia își concentreză atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi. Preşedinta Comisiei Europene: „A încercat să ne destabilizeze”
Rusia își concentreză atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi. Preşedinta Comisiei Europene: „A încercat să ne destabilizeze”
Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene a declarat vineri, 19 aprilie, că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi, pentru a...
Viktor Orban: ”Ungaria vrea să stea departe de războiul din Ucraina. Nu e al nostru”
Viktor Orban: ”Ungaria vrea să stea departe de războiul din Ucraina. Nu e al nostru”
Ungaria nu se va implica de nicio parte a războiului dintre Rusia şi Ucraina, cât timp are un "guvern naţional", a declarat prim-ministrul Viktor Orban într-un interviu vineri la radioul...
#Mos Craciun, #cadouri in criza, #Rusia, #copiii din Moscova, #locuri de munca, #facturi achitate , #experiment