Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cea mai relaxanta camera din lume

Marti, 21 Octombrie 2008, ora 15:46
1776 citiri
Cea mai relaxanta camera din lume

Un psiholog britanic a creat o camera pe care o numeste "cea mai relaxanta camera din lume": interiorul este decorat si gandit in asa fel incat sa calmeze si cele mai stresate persoane.

Camera a fost prezentata in cadrul unei expozitii ce are loc la Universitatea de Havilland intre 21 si 24 octombrie, si a fost creata de profesorul de psihologie Richard Wiseman.

Grupuri de cate 10 persoane vor putea sa intre in aceasta camera si sa isi odihneasca capul pe pernele cu arome de lavanda timp de cate 15 minute, informeaza Science Daily.

Lumina din camera este verde, vizitatorii se pot uita la imagini cu un cer albastru senin si pot asculta melodii compuse special pentru a induce calmul. El sustine ca se stia de mult care sunt factorii care combat stresul, si ca este prima oara cand sunt combinati in acest mod.

"Ritmul alert al vietii moderne si criza financiara fac oamenii sa se simta stresati, asa ca am creat acest spatiu pentru a-i ajuta sa se relaxeze", a spus creatorul camerei, Richard Weisman.

Studiile au aratat ca lumina verde stimuleaza producerea dopaminei in creier si ofera o senzatie de calm. In plus, cerul albastru artifical duce la o stare de contemplare, in care sunt distrasi de la surse de stres.

Melodiile sunt create special de catre un profesor de muzica de la Universitatea din Hertfordshire: ritmul este lent, notele sunt pe frecventa joasa si nu exista schimbari bruste de tempo.

Studiile lui Wiseman au aratat ca oamenii sunt tot mai stresati in ultimii ani, si spera ca aceasta camera va motiva oamenii sa combata cauzele stresului.

El ofera si cateva sfaturi celor care nu pot sa viziteze cea mai relaxanta din lume: timpul petrecut in natura, muzica lui Vivaldi (Cele Patru anotimpuri, spre exemplu), programarea unor momente petrecute cu prietenii si ajutorarea celorlalti pot ajuta la combaterea stresului. De asemenea , mirosul de lavanda si efectuarea de exercitii fizice pot induce calmul.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#relaxanta, #camera, #lume , #experiment