Cele mai bune zece farse din istorie facute de presa

Miercuri, 01 Aprilie 2009, ora 16:00
3533 citiri
Cele mai bune zece farse din istorie facute de presa
Foto: Jecobie Roberts

De-a lungul anilor posturile de televiziune, radio, presa scrisa si cea online si-au pacalit publicul pe 1 aprilie anuntand diferite lucruri care au creat la inceput agitatie si apoi zambete.

In 1957 postul BBC a anuntat ca datorita iernii blande si disparitiei gargaritelor, agricultorii elvetieni vor avea o recolta de spaghete care cresc in copac. Dupa anunt mai multe persoane au sunat la BBC pentru a afla cum pot sa aiba si ei propriul copac cu spaghete, potrivit Museum of Hoaxes.

Revista "Sports Illustrated" a publicat in 1985 un articol despre un tanar care urma sa joace pentru echipa de baseball Mets. Potrivit articolului Sidd Finch putea sa arunce o minge cu viteza de 270 km/ora si se antrenase intr-o manastire. Fanii au sarbatorit norocul echipei Mets si au cerut revistei mai multe detalii.

In 1982 publicatia Daily Mail a anuntat ca pe piata au ajuns 10.000 de sutiene care cauzeaza o problema unica, nu celei care o poarta ci celorlati. Incuietorile acestora erau facute dintr-un material special si cand erau expuse la caldura corpului uman bloca semnalele radio si tv. Problema a aparut in momentul in care angajatele laboratoarelor din telecomul britanic au fost nevoite sa se dezbrace pentru a detecta sutienele cu problemele.

In 1996 compania Taco Bell a anuntat ca a cumparat Liberty Bell, simbol al independentei americane si ca il va redenumi Taco Liberty Bell. Sute de cetateni au sunat pentru a se plange de aceasta decizie.

Ziarul "The Guardian" a publicat in 1977 un supliment de sapte pagini pentru a sarbatori cea de-a zecea aniversare a republicii San Seriffe din Oceanul Indian.

Radioul Talk of the Nation anunta in 1992 ca Richard Nixon va candida din nou pentru postul de presedinte.

In 1998 "New Mexicans for Science and Reason" anunta ca statul Alabama a decis schimbarea numarului Pi din 3.14159 in 3.0.

Un post de televiziune suedez care difuza emisiuni alb-negru a anuntat ca daca telespectatorii vor atarna in fata ecranului un ciorap de nailon vor vedea imagini color.

In 1976 astronomul Patrick Moore a anuntat pe postul BBC 2 ca va avea loc un eveniment atronomic unic.

In 2008 BBC a anuntat ca au filmat pinguini zburatori. Si ofereau un filmulet, care a devenit unul dintre cele mai accesate filmulete de pe internet.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#farse 1 aprilie, #farse reusite istorie, #farse aprilie presa , #experiment
Comentarii