Cele mai cunoscute locuri secrete din lume (Galerie foto)

Luni, 25 Ianuarie 2010, ora 06:31
12498 citiri
Cele mai cunoscute locuri secrete din lume (Galerie foto)

Oricat de mult am sustine ca traim intr-o lume mica si am vazut sau am putea sa vizitam cu usurinta aproape orice colt al planetei, intotdeauna vor exista locuri ascunse, despre care nici nu am fi banuit ca pot exista.

Noile tehnologii scurteaza in fiecare clipa distantele iar informatiile fac inconjurul Pamantului cu o viteza ametitoare, insa cu toate acestea lumea ramane plina de locuri secrete, inaccesibile oamenilor de rand, dintr-o sumedenie de motive, potrivit Listverse.com.

Chair daca putem realiza cu usurinta o lista a celor mai "celebre" locatii secrete, adevarul este ca putine persoane se pot lauda ca au vizitat aceste locuri, din moment ce insasi existenta multora dintre ele este pusa sub semnul intrebarii.

Mezgorie, orasul secretelor

Mezgorie este un oras inchis din Rusia, creat in 1979 pentru a gazdui personalul unei presupuse baze nucleare secrete din interiorul Muntelui Yamantau, cel mai inalt din partea sudica a masivului Ural.

Zvonurile despre existenta unei facilitati nucleare in interiorul muntelui au fost lansate in anii '90 de Statele Unite, dupa ce satelitii americani au observat lucrari de amploare in zona. Rusia a oferit diferite explicatii de-a lungul anilor, insa nici in ziua de astazi nu este clar ce se ascunde sub muntele pazit de doua garnizoane ale armatei ruse.

Arhivele Secrete ale Vaticanului

In ciuda denumirii lor misterioase, arhivele Vaticanului sunt puse la dispozitia publicului larg si orice document poate fi studiat, in baza unei cereri, cu conditia sa fie mai vechi de 75 de ani, pentru a proteja informatiile diplomatice si guvernamentale.

Accesul fizic in interiorul arhivelor este intr-adevar restrictionat, dar asta pentru ca Vaticanul a adunat o colectie de documente ce se intinde pe 84 de kilometri de rafturi, o zona in care vizitele turistice sunt considerate nepotrivite.

Club 33, Disneyland

Chiar daca nu pare locul potrivit pentru vanzarea bauturilor alcoolice, parcul de distractii Disneyland din Anheim, California, stie sa-si potoleasca vizitatorii insetati in Club 33, o locatie exclusivista, deschisa unui numar limitat de membri.

Taxa de inscriere este cuprinsa intre 10.000 si 30.000 de dolari, insa lista de asteptare se intinde pe mai bine de 14 ani.

Metroul secret din Moscova

Zvonurile spun ca metroul din Moscova este dublat de inca un set de tuneluri, mai lungi chiar decat cele destinate transportului de persoane, construit in timpul regimului stalinist.

Se presupune ca aceste tuneluri fac legatura intre cele mai importante obiective din capitala Rusiei, cum ar Kremlinul, cartierul general al serviciilor secrete ruse, aeroportul Vnukovo-2, un oras subteran si alte puncte de importanta strategica.

Existenta metroului secret nu a fost confirmata sau infirmata niciodata de serviciile secrete ruse sau de conducerea metroului public.

White's, clubul domnilor excentrici

Clubul londonez White's a fost fondat in 1693 de catre italianul Francesco Bianco si este unul din cele mai exclusiviste localuri din intreaga lume.

Accesul femeilor este interzis cu desavarsire in incinta clubului, iar membrii acestuia sunt renumiti pentru pariurile lor extravagante.

Pentru a fi admis in clubul White's ai nevoie de invitatia oficiala a unui membru actual, care la randul sau trebuie sa aiba aprobarea altor doi colegi.

Cu alte cuvinte, daca nu cumva esti membru al unei case regale sau o persoana extrem de cunoscuta si iubita in intreaga lume, nu ai nicio sansa sa bei o ciocolata calda la White's.

Zona 51

In ciuda sutelor de referiri facute in filmele SF si presa, baza americana din desertul Nevada ramane in continuare invaluita in mister.

Existenta Zonei 51 nu a fost recunoscuta nici pana in clipa de fata de guvernul american, insa adeptii teoriei conspiratie sustina ca aici sunt testate aparate de zbor si diferite tehnologii extraterestre.

Biroul 39, Coreea de Nord

Conspirationistii sustin ca Biroul 39 din Phenian, Coreea de Nord, este sediul unei organizatii secrete care spala bani si conduce afaceri necurate in numele dictatorului Kim Jong-il, de mai bine de 30 de ani.

Organizatia ar controla circa 120 de companii straine si ar detine 20 de conturi off-shore, prin intermediul carora isi desfasoara afacerile ilicite, iar cartierul general s-ar afla in sediul Partidului Muncitorilor din Phenian.

Marele Altar Ise

Complexul religios Ise din Japonia, cunoscut si sub numele de Marele Altar Ise, dateaza din secolul al IV-lea i.Hr. si este inchinat zeitei Soarelui, Amaterasu.

Altarul principal este considerat a fi cea mai importanta mostenire a trecutului imperial al Japoniei si este demolat si reconstruit la fiecare douazeci de ani, ciclu simbolizand moartea si renasterea.

Singurii oameni care se pot apropia de acest loc sacru sunt preotii sau preotesele japoneze, selectati dintre membrii familiei regale.

Buncarul Mount Weather

Centrul pentru operatiuni de urgenta Mount Weather din Virginia, Statele Unite, a fost construit in anii '50, in timpul Razboiului Rece, ca o ultima sansa de salvare a celor mai importanti oameni ai Statelor Unite, in cazul unui atac nuclear.

Operatiunile desfasurate aici de agentia pentru situatii de urgenta FEMA sunt strict secrete, fiind cunoscut doar faptul ca, in cazul unor urgente locale de pe teritoriul Statelor Unite, cea mai mare parte a telecomunicatilor este deviata prin infrastructura de la Mount Weather. Accesul viziatorilor este strict interzis.

Baza militara Menwith Hill

Baza militara Menwith Hill, din Harrogate, Marea Britanie, apartine fortelor aeriene britanice si gazduieste o statie de comunicatii prin satelit, ce se presupune ca ar avea legaturi cu reteaua globala de spionaj ECHELON.

Centrul de comunicatii Menwith Hill ofera servicii suport pentru satelitii americani si britanici, fiind considerat cel mai mare sistem de monitorizare electronica din lume.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#locatii secrete acces interzis, #baza militara secreta, #metrou secret Rusia, #buncar secret SUA , #experiment
Comentarii
Poza allexanndrra
allexanndrra
rank 1