Cele mai periculoase locuri din lume

Sambata, 06 Decembrie 2008, ora 19:32
5371 citiri
Cele mai periculoase locuri din lume
Foto: The Telegraph

Dupa producerea atentatelor de la Bombay, oficiile pentru Afaceri Externe din Marea Britanie au recomandat cetatenilor sa nu calatoreasca in India.

India nu este insa singura tara in care turistii nu prea au ce cauta. O serie de alte zone din lume sunt extrem de periculoase, anunta The Telegraph.

Una dintre cele mai periculoase tari din lume este Irakul, unde situatia ramane volatile: un numar de provincii, inclusiv Basra si Kirkuk, sunt nesigure. Exista pericolul de acte teroriste si de rapire a cetatenilor straini.

Afganistan-ul este si el printre cele mai pericouloase destinatii: actele teroriste sunt frecvent intalnite acolo, existand si riscul de rapire, crime violente si atacuri sinucigase.

Strainii care calatoresc in Cecenia, Ingusetia si Daghestan sunt de asemenea in pericol: atacurile sinucigase si luarea de ostatici sunt un risc real.

In Africa de Sud, criminalitatea este la niveluri extreme, crimele si violurile fiind extrem de des inatlnite: majoritatea vizitelor cetatenilor straini se desfasoara fara probleme, insa in zonele rurale, departe de traseele turistice, situatia e grava. Jafurile si furturile de masini au loc frecvent.

Chiar daca orasul Kingston are o reputatie nefasta in ceea ce priveste crima si volenta, majoritatea incidentelor de acest gen au loc in cartierele rezidentiale din Jamaica pe care turistii le viziteaza rar.

In Sudan, terorismul este de asmenea o problema serioasa: mai mult de doua milioane de persoane au fost relocate in urma conflictului din Darfur, unde jafurile sunt la ordinea zilei, in special noaptea in zonele rurale.

Violentele din Thailanda si demonstratiile politice, dar si starea de urgenta declarata temporar au afectat in ultima perioada ambele aeroporturi din Bangkok. Zona din jurul Guvernului si cea din jurul Politiei Metropolitane trebuie evitate. Lupte au izbucnit luna trecuta si la granita cu Cambogia. Se petrec frecvent atacuri in provinciile Pattani, Yala, Narathiwat si Songkhla.

In Columbia, situatia din punct de vedere al securitatii s-a imbunatatit in ultimii ani, cu toate ca ramane un risc de rapiri si terorism in unele zone ale tarii, in special in cele rurale. Exista si pericolul campurilor minate: aproximativ 400 de persoane au fost ucise de mine in ultimul an. Crima organizata si traficul de droguri raman probleme reale.

In Haiti, atacurile violente si rapirile pentru recompensa, dar si protestele din cauza preturilor mari la alimente care devin violente duc la o situatie dificila. O serie de uragane au dus la formarea inundatiilor si la pierderi de vieti omenesti. Operatiunile Consulatului Britanic in Haiti au fost suspendate din iulie 2005.

Nici in Eritrea lucrurile nu stau mai bine, din cauza riscului de terorism, in special in apropiere de granitele cu Etiopia si Djibouti.

Alte tari care ar trebui evitate, potrivit publicatiei britanice sunt: Congo, Pakistan, Burundi, Nigeria, Liban, Zimbabwe si Mexic.

Click pe "Galerie Foto" pentru a vedea imagini socante din tarile afectate de incidente violente!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#cele mai periculoase , #experiment