Ziare.com

Chinezii nu spun "Te iubesc"

Sambata, 09 Mai 2009, ora 23:29

   

Chinezii nu spun "Te iubesc"
In ciuda faptului ca de mici beneficiaza de afectiunea parintilor, chinezii sunt prea rusinosi pentru a spune "te iubesc".

Potrivit unui sondaj de opinie, realizat in Beijing, inainte de Ziua Mamei sarbatorita duminica, desi 74,6 dintre respondenti afirma ca stiu cand sa o sarbatoreasca pe cea care le-a dat viata, numai 25,5 la suta i-ar spune "Te iubesc".

Potrivit lui Hu Shoujun, sociolog la Universitatea Fudan din Shanghai, 'personalitatea chinezilor este in general calma, rezervata si serioasa. Pentru chinezi nu este nevoie si este chiar ciudat sa-si exprime sentimentele fata de rude sau de prieteni', scrie China Daily.

Este si cazul Stellei Wang, o tanara de 27 de ani, care spune ca, in pofida dragostei pe care o simte fata de mama ei, crede ca este ciudat sa-i spuna ' te iubesc' cand isi aniverseaza ziua de nastere si prefera sa se exprime prin intermediul unei felicitari.

Potrivit sondajului realizat de pagina web zhaopin.com, figura mamei ocupa un loc foarte important in societatea chineza, dar sunt multi cei care se simt 'stanjeniti' atunci cand trebuie sa-si exprime personal sentimentele.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3625 ori