Contraceptivele pot ruina o relatie

Miercuri, 13 August 2008, ora 22:00
4903 citiri
Contraceptivele pot ruina o relatie

Anticonceptionalele pot ajuta o relatie sau pot duce la despartire, arata recente studii britanice. Pilulele influenteaza gustul femeilor in privinta barbatilor, astfel incat ele sunt orientate spre barbatii cu care sunt mai putin compatibile.

Tipul partenerului pare a nu mai sta in puterea privirii pline de dragoste, mai important este mirosul dragostei. Cu alte cuvinte, atractivitatea resimtita de o femeie fata de un barbat depinde de mirosul acestuia.

Atata timp cat perceptia mirosului este alterata prin administrarea de pilule, mecanismul instinctiv de selectie a persoanelor cu gene si sistem imunitar similare este dat peste cap.

Astfel, impactul va fi nu numai asupra fertilitatii si evolutiei relatiei, dar poate contribui la ruperea relatiei in cazul in care femeile nu mai iau pilule. Atractivitatea partenerului va scadea ca prin minune.

Potrivit studiilor, in momentul in care o femeie ia anticonceptionale, preferinta sa se schimba catre barbatii cu gene similare celor proprii. Sansele de a avea un copil sanatos, imun la infectii pot fi afectate daca evaluarea si ulterior algerea partenerului este gresita.

"Rezultatele arata ca preferinta femeilor care incep sa ia anticonceptionale se schimba catre barbatii care au un miros similar din punct de vedere genetic. Deoarece perceptia mirosului joaca un rol semnificativ in mentinerea atractiei dintre parteneri, cand anticonceptionalele nu mai sunt administrate, poate surveni sfarsitul relatiei", a declarat Craig Roberts, coordonatorul studiului.

Femeile care iau pilule au tendinta de a gasi atragatori barbatii macho, cu trasaturi masculine, puternice, in schimb femeile care nu folosesc aceasta metoda de contraceptie sunt inclinate sa aleaga tipul sensibil, fara trasaturi puternic masculine, sustin psihologii britanici.

Horoscop zilnic. Duminică, 21 aprilie. Zodia cu cel mai mult noroc în dragoste
Horoscop zilnic. Duminică, 21 aprilie. Zodia cu cel mai mult noroc în dragoste
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec: Situația ta...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#contraceptive, #barbati, #relatii, #miros, #atractiv , #experiment