Copiii extraordinari ai lumii

Duminica, 20 Septembrie 2009, ora 13:57
3613 citiri
Copiii extraordinari ai lumii

In lume exista tot mai multi copii supradotati care reusesc sa faca performante extraordinare. De la varste foarte fragede ei reusesc sa impresioneze prin performantele lor in diferite activitati.

Kim Ung-Yong a fost admis la universitate la varsta de 4 ani, si-a luat doctoratul la 15 si are un IQ de 210, ceea ce il face cel mai inteligent om din lume. La numai patru ani era deja capabil sa citeasca in japoneza, coreana, germana si engleza, iar la cinci ani, rezolva ecuatii diferentiale.

De la trei la sase ani a participat la cursurile de fizica ale Universitatii Hanyang, iar la sase ani, si-a inceput lucrarile de cercetare la NASA.

Harry Chapple, un baietel de numai patru ani din Marea Britanie a fost invitat sa intre in randurile Mensa dupa ce testele au aratat ca are un IQ de 144.

El a demonstrat inca de la varsta de doi ani calitati intelectuale exceptionale, putand, de exemplu, sa spuna alfabetul de la coada la cap.

Acum reuseste sa calculeze patratul numerelor in doar cateva secunde, iar aptitudinile sale iesite din comun, confirmate de testele de inteligenta, l-au facut demn de a intra in randurile Mensa, societate fondata in Oxford, Marea Britanie in 1946, cu scopul de a pune in legatura oameni cu un coeficient foarte inalt de inteligenta.

Akrit Jaswal este cel mai tanar chirurg al lumii. La doar 7 ani el a efectuat o complicata procedura chirurgicala: a refacut mana unei fetite indiene care suferise arsuri grave, in urma carora degetele unei maini ramasesera lipite intre ele.

Desi nu avea nici un fel de pregatire in chirurgie, a reusit sa separe degetele fetitei si sa redea mobilitatea mainii.

Gregory Smith a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace la varsta de 12 ani.

Gregory Smith citeste de la varsta de doi ani, iar la 10 era deja student.

Baiatul este un activist pentru drepturile copiilor, fondator al International Youth Advocates, o organizatie care promoveaza pacea si buna intelegere intre tinerii din intreaga lume, s-a intalnit cu Bill Clinton si Mihail Gorbaciov si a tinut discursuri la ONU.

Aelita Andre (foto) este o pictorita in varsta de 2 ani, ale carei lucrari au fost expuse intr-o galerie de arta.

Desi criticii au indoieli in ceea ce priveste autenticitatea tablourilor, vestea despre lucrarile artistei a facut inconjurul lumii.

Se pare ca Aelita s-a aratat pasionata de pictura inca de cand abia invata sa mearga si sa vorbeasca.

Si Romania se poate mandri cu o pitorita care a expus la o varsta foarte frageda. Alexandra Nechita, supranumita Micuta Piasso, s-a nascut la Vaslui, in luna august a anului 1985, insa destinul a facut ca, la numai doi ani, Alexandra Nechita sa ajunga in Los Angeles, SUA.

Nu implinise inca 9 ani cand a avut prima expozitie personala in Biblioteca Municipala. Darul ei fusese deja remarcat de presa locala, care a numit- o atunci "micuta Picasso".

Alexandra Nechita nu este insa singurul roman care a impresionat lumea. Cleopatra Stratan avea doar trei ani cand a sustinut un concert de doua ore in fata unei audiente considerabile.

Cel mai bine platit interpret tanar, cel mai tanar artist care a primit trei premii MTV si cel mai tanar artist care a avut o piesa pe locul intai la nivel national sunt alte trei recorduri notate de Academia Recordurilor Mondiale (World Records Academy).

La varsta de trei ani, Cleopatra Stratan a concertat in fata unei audiente de 400 de persoane, cand a interpretat 28 de piese in doua ore, acompaniata de tatal sau, Pavel Stratan. Cleopatra a devenit astfel prima artista care a sustinut un concert de o asemenea amploare la o varsta atat de frageda.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#copii supradotati, #copii extraordinari, #genii copii , #experiment