Cum scapi de o intalnire dezastruoasa

Sambata, 06 Septembrie 2008, ora 14:42
2131 citiri
Cum scapi de o intalnire dezastruoasa

Unii oameni sunt de parere ca, din moment ce intalnirile, mai ales cele romantice, sunt de obicei si in general, consensuale, ii datorezi partenerului tau o minima dovada de politete. Insa ce faci atunci cand se apropie de tine, la prima intalnire, un mamut cu par mult, sute de kilograme si respiratia urat mirositoare?

Sau ce faci atunci cand incepe sa-ti vorbeasca despre mama sau, mai rau, de fosta prietena? Iti vine sa lasi politetea deoparte si sa-ti doresti un butin de teleportare precum in Startrek.

Exista situatii in care iti dai seama din primele minute ca-ti pierzi vremea, ca intalnirea nu va avea un final interesant. Exista modalitati de a pune capat unei astfel de experiente. Poti inventa zeci de scuze, care mai de care mai interesante, majoritatea in mod clar minciuni. "Trebuie sa ii dau de mancare cainelui", "Mama se simte rau", "Colega mea de camera a ramas pe afara", "Am o intalnire importanta maine dimineata foarte devreme" si asa mai departe. Daca nu este prea greu de cap, va intelege ca intalnirea s-a terminat.

Daca iti plac strategiile, iti poti aduce la intalnire o echipa "de salvare". Frate, sora, sau cateva prietene de incredere. Stabileste de la inceput ca "salvatorul" sa vina sa te ia de la masa sub un pretext oarecare, dar foarte credibil. Totusi, incearca sa faci asta intr-un mod elegant: spune-i partenerului ca, din pacate, trebuie sa pleci mai devreme si roaga-l sa te insoteasca pana la iesirea din cafenea, restaurant etc. unde va puteti lua ramas bun. Incearca sa nu il lasi singur la masa.

Sincera pana la capat - s-ar putea sa nu fie solutia ideala dar, in asemenea situatii, se poate dovedi extrem de utila. Vorbeste cu partenerul tau intr-un mod cat mai prietenos si explica-i ca, in opinia ta, nu sunteti compatibili si ca intalnirea nu va duce la rezultatele dorite de voi.

Spune-i ca ar fi mai bine pentru amandoi daca ati incheia seara mai devreme decat sa va puneti in situatia penibila de a incerca, pe parcursul intregii seri, sa inchegati o conversatie care, cel mai probabil, va fi plina de taceri stanjenitoare.

Eventual, ai putea incerca sa atenuezi lovitura oferindu-te sa achiti jumatate din nota de plata. Dupa aceasta discutie, adopta o atitudine cat mai amabila si, cine stie, poate veti ramane prieteni.

Asadar, daca seara ta perfecta in compania lui Fat-Frumos se dovedeste a fi un dezastru, nu dispera. Oricui i se poate intampla. Important este ca poti oricand sa te retragi in mod elegant de la o astfel de intalnire folosind ponturile de mai sus sau chiar propria ta imaginatie.

Nu uita insa ca trebuie sa menajezi sentimentele si respectul de sine al partenerului tau. Exista posibilitatea ca, in urma unui "bad date", sa castigi un bun prieten iar peste un timp va veti amuza pe seama primei (si ultimei) voastre intalniri romantice.

Cătălin Drulă: ”Strategia PSD-PNL e să folosească "iepuri" acolo unde nu au candidați comuni”
Cătălin Drulă: ”Strategia PSD-PNL e să folosească "iepuri" acolo unde nu au candidați comuni”
Liderul USR, Cătălin Drulă, a declarat că strategia PSD şi PNL ar fi aceea de a folosi ”iepuri” în localităţile în care nu au candidaţi comuni pentru alegerile locale, astfel încât...
Rușii ar putea fi nevoiți să-și revizuiască planurile pentru operațiunea ofensivă din vară. Decizia care schimbă jocul în Ucraina
Rușii ar putea fi nevoiți să-și revizuiască planurile pentru operațiunea ofensivă din vară. Decizia care schimbă jocul în Ucraina
Analiștii militari prognozează că, în iunie, Forțele Armate ucrainene vor fi într-o stare mult mai bună datorită asistenței de securitate din partea Statelor Unite. Rușii ar putea să...
#intalnire, #pretexte, #dezastru, #scapare, #strategie , #experiment