Curatenia casei, in mod ecologic

Marti, 07 Iulie 2009, ora 17:42
8874 citiri
Curatenia casei, in mod ecologic
Foto: the daily green

Sa pastrezi locuinta curata si sa fie igienizata poate suna descurajator de cele mai multe ori. Curatenia zilnica este obligatorie, ca sa nu mai spunem de "proiectele" mai mari, precum spalarea ferestrelor.

Nu dispera. Poti face din curatenie o activitate mai placuta daca elimini toate elementele care nu te atrag - vorbim aici, printre altele, de detergentii care iti ataca pielea si miros ingrozitor.

In primul rand afla cum poti curata oglinzile si geamurile din locuinta ta intr-un mod natural, potrivit How Stuff Works.

Renunta la detergentii pe baza de amoniac. Fereastra poate beneficia de un tratament "eco". Toarna patru lingurite de suc de lamaie in 350 ml de apa si cu aceasta solutie curata geamurile.

De asemenea, poti sterge cu alcool amestecat cu planta denumita "alun vrajit". Ca sa nu mai mentionam cunoscuta metoda de a le sterge cu ziare. In acest fel gasiti si pentru ziarele vechi o intrebuintare si va veti curata si casa intr-un mod eco.

Sucul de lamaie amestecat cu apa il poti folosi si pentru curatarea vinilinului sau a pardoselilor.

Lustruirea mobilei este una dintre cele mai neplacute activitati pe care trebuie sa o faci pentru ca acest proces include solutii foarte daunatoare si uneori urat mirositoare. De cele mai multe ori sunt si otravitoare, asa ca de ce sa le tinem in jurul nostru cand le putem inlocui cu ceva natural?

Amesteca intr-un bol doua paharele de ulei de masline cu unul de lamaie si apoi aplica-le pe mobila cu ajutorul unei carpe moi. Mobilierul va capata un aspect placut si un miros la fel de incantator.

Daca ai patat din greseala mobila din lemn poti scapa de pete cu ajutorul unei paste realizate din ulei de salata si sare.

Curatarea obiectelor din fier, otel, cupru sau arama se afla pe lista neagra. Majoritatea solutiilor de curatat metale contin amoniac si cel putin un tip de acid. Ofera-le o stralucire naturala prin curatarea cu un amestec din sare, otet si faina. De asemenea, poti folosi lamaie pentru curatarea lor.

Mirosul de vopsea este foarte incomod si nesanatos. Daca va place sa pictati si sunteti nevoiti sa o faceti in casa pune in diferite locuri din casa mai multe boluri cu otet pentru a indeparta mirosul de vopsea.

Daca proiectul dureaza mai multe zile, schimbati otetul zilnic pentru un rezultat garantat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#curatenie casa eco, #metode ecologice curatenie, #curat casa eco , #experiment