Este posibila prietenia intre un barbat si o femeie?

Duminica, 28 Septembrie 2008, ora 12:00
19391 citiri
Este posibila prietenia intre un barbat si o femeie?
Foto: www.blogjump.eu

Poate exista prietenie adevarata intre un barbat si o femeie? Este o intrebare ce deseori rasare in mintea noastra. Despre acest lucru se discuta mult, se emit multe teorii si se exprima si mai multe puncte de vedere.

Prietenia dintre un barbat si o femeie este adeseori mai interesanta decat prietenia dintre doi barbati, sau dintre doua femei.

Prieteniile intre barbati par sa se invarta mai mereu in jurul unei halbe de bere, a unui meci sau unui comentariu despre femeile "bune" care au trecut prin viata lor.

La randul lor, femeile discuta despre iubiri si despartiri, retete de slabit, vestimentatie si cosmetice, nu le ajung banii, vor un job mai bun sau un barbat tandru, dar si puternic financiar.

Pe langa toate acestea prietenia dintre un barbat si o femeie pare mai vie, mai colorata, fiecare incearca sa gaseasca prin prietenul de sex opus raspunsuri la propriile intrebari si probleme, dar dintr-un alt unghi.

Totodata, fiecare ofera solutii celuilalt, interpretari si puncte de vedere originale. E o prietenie complementara. Cei doi se completeaza si de multe ori astfel de prietenii sunt mai sincere si mai trainice.

Sunt persoane care cred in prietenia dintre un barbat si o femeie, insa exista si persoane care spun ca aceasta nu este posibila fara sa duca inevitabil la dezvoltarea altei laturi, cea sexuala.

De cele mai multe ori, cei care afirma ca poate exista o relatie de prietenie intre un barbat si o femeie aduc argumentul unei foarte bune comunicari si intelegeri.

Ei spun ca sunt multe lucruri pe care le spui mai usor persoanelor de sex opus, pentru ca te inteleg mult mai bine.

Prietenia ne ofera ceea ce ne este refuzat in relatia cu partenerul de viata. Putem aborda o serie de subiecte "tabu" pe care, din diverse motive, nu le putem dezvalui intotdeauna partenerului nostru de viata.

Totusi, o astfel de relatie de prietenie este posibil sa fie interpretata gresit de cei din jur. Cel mai important lucru intr-o astfel de relatie este sa nu te implici foarte mult sentimental.

Este bine chiar recomandat sa te atasezi ca de un prieten, insa trebuie sa ai grija ca lucrurile sa nu evolueze la nivel fizic, pentru ca atunci totul este pierdut.

Experienta de viata, maturitatea, longevitatea relatiei de prietenie, nivelul de intimitate la care s-a ajuns, varsta, toate acestea delimiteaza prietenia de dragoste. Daca esti suficient de matur, stii cand sa te opresti si sa nu impingi lucrurile prea departe.

Exista si persoane care se opun acestui tip de relatie. Ei sustin ca intotdeuna vei dori mai mult atunci cand iti petreci ceva timp in compania celei pe care o consideri o foarte buna prietena, lucru care nu este intotdeauna gresit. De foarte multi ori tentatia e mare si vei vrea sa ai mai mult decat simpla ei prietenie.

Psihologii spun insa ca cele mai adevarate prietenii se leaga intre sexe opuse, tocmai pentru ca sunt eliminate toate elementele competitionale care pot interveni intr-o relatie formata din membri de acelasi sex.

Ei afirma ca prietenia dintre un barbat si o femeie pare mai vie, mai colorata, fiecare incearca sa gaseasca prin prietenul de sex opus raspunsuri la propriile intrebari si probleme, dar dintr-un alt unghi.

Mai mult, cei doi se completeaza si de multe ori astfel de prietenii sunt mai sincere si mai trainice.

O astfel de relatie de amicitie poate fi zdruncinata, sustin specialistii. Asta se intampla atunci cand una dintre persoane are un partener gelos care nu intelege natura relatiei.

Insa, cel mai puternic este zdruncinata cand unul dintre ei, el sau ea, incep sa simta mai mult decat prietenie pentru celalalt, adica atunci cand apare dragostea.

Totusi, aceste relatii nu sunt generale, ele difera de la caz la caz. Nu ne garanteaza nimeni ca la un moment dat linia subtire dintre prietenia platonica si atractia inevitabila dintre sexe nu va fi incalcata.

Sau, ca dincolo de declaratiile de fidelitate si prietenie la un moment dat nu se infiripa si o speranta (marturisita sau nu) a unuia dintre cei doi pentru mai mult.

I. O.

Cum a fost pedepsit un fotbalist de națională din Iran pentru că a îmbrățișat o femeie VIDEO
Cum a fost pedepsit un fotbalist de națională din Iran pentru că a îmbrățișat o femeie VIDEO
Portarul internaţional Hossein Hosseini a fost suspendat timp de un meci de către Federaţia Iraniană de Fotbal pentru că a luat în braţe o suporteriţă în timpul unui meci din campionat,...
Bărbat diagnosticat cu botulism, după ce a mâncat două conserve de pește. În România nu există tratament pentru această boală
Bărbat diagnosticat cu botulism, după ce a mâncat două conserve de pește. În România nu există tratament pentru această boală
Un bărbat din oraşul prahovean Urlaţi a fost internat în stare gravă cu diagnosticul de botulism, anunță reprezentanții Spitalului Judeţean Ploieşti. El le-a spus medicilor că a mâncat...
#prietenie, #barbat, #femeie, #relatie, #psihologi , #experiment