Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Evadeaza in Alcatraz! (Galerie foto)

Luni, 10 August 2009, ora 11:20
5365 citiri
Evadeaza in Alcatraz! (Galerie foto)
foto: Reuters

Cunoscuta publicului larg din zecile de filme cu evadari spectaculose, Clint Eastwood si Al Capone, inchisoarea de pe Insula Alcatraz primeste in fiecare zi sute de detinuti temporari ce privesc batranii pereti de stanca cu un singur gand: sa evadeze din cotidian.

Insula Alcatraz a gazduit initial un far, cel mai vechi de pe coasta de vest a Statelor Unite, apoi a fost transformata in inchisoare militara, in timpul razboiului americano-spaniol, iar din 1963 a fost preluata de guvernul american si a devenit "Stanca" (The Rock), inchisoarea federala din care este imposibil sa evadezi.

In cei 29 de ani de functionare, nimeni nu a reusit sa evadeze din Alcatraz, desi au fost inregistrate 14 tentative, in care au fost implicate 36 de persoane.

Cea mai cunoscuta tentativa de evadare a avut loc in 1962, cand trei detinuti au reusit sa scape de pe Stanca si au ajuns in Golful San Francisco. Desi corpurile lor nu au fost niciodata recuperate, conducerea inchisorii i-a declarat inecati, iar palmaresul Stancii a ramas astfel intact.

Din 1972, insula a intrat in circuitul turistic Golden Gate, fiind transformata intr-un muzeu ce poate fi vizitat zilnic de turistii care vor sa vada cu ochii lor fosta celula a lui Al Capone, tunelul sapat in ani de zile de vietasi sau coloniile de pescarusi si cormorani.

Pe insula se poate ajunge cu feribotul, de la Cheiul 33 din San Francisco. Odata ajunsi pe Stanca, "prizonierii" moderni trebuie sa tina cont de o singura regula de baza: fumatul este interzis!

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Alcatraz inchisoare federala, #Alcatraz circuit turistic, #Alcatraz feribot turisti , #experiment