Imagini spectaculoase cu o femeie pe Marte

Miercuri, 23 Ianuarie 2008, ora 16:33
13240 citiri
Imagini spectaculoase cu o femeie pe Marte

"Spirit", unul dintre robotii de explorare ai NASA, aflati pe Marte a surprins o serie de fotografi in care apare o imagine spectaculoasa, a ceea ce pare a fi o femeie, care tine un brat intins in fata, informeaza Daily Mail.

Publicarea pozelor a starnit valva pe Internet, dar chiar si in randul specialistilor, revenind in discutie posibilitatea existentei vietii pe Planeta Rosie. Multi cred insa ca este vorba de o iluzie optica, provocata de peisaj.

Imaginile au fost transmise pe Pamant de Spirit, unul dintre robotii de explorare ai NASA, care a fost plasat pe Marte in urma cu patru ani. Verificarile initiale nu au revelat nimic neasteptat, dar, la o examinare mai atenta a astronomilor amatori, a aparut aceasta imagine bizara.

In alta ordine de idei, cercetatorii de la Agentia Spatiala Europeana au descoperit, in decembrie, un ghetar activ pe suprafata lui Marte, care ar putea, potrivit specialistilor, sa constituie un loc ideal pentru aparitia unor forme de viata. Imaginile ghetarului proaspat au fost realizate cu camerele de inalta rezolutie ale sondei Mars Express, prima misiune europeana pe Planeta Rosie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare a imaginilor: JPEGli
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare a imaginilor: JPEGli
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare pentru imagini, denumită JPEGli, care promite să revoluționeze modul în care fotografiile sunt afișate și gestionate pe internet....
#marte, #imagini, #NASA , #experiment