"Instigarea" la anorexie se pedepseste cu inchisoarea

Miercuri, 16 Aprilie 2008, ora 10:01
6272 citiri
"Instigarea" la anorexie se pedepseste cu inchisoarea

Adunarea Nationala a Frantei a adoptat marti o propunere de lege care prevede ca persoanele care incurajeaza anorexia sau fac propaganda pentru dimensiuni cat mai mici sau mesaje "mortale" pe site-uri, reviste sau in reclame sa fie pedepsite cu inchisoarea, informeaza AFP.

Ministrul Sanatatii, Roselyne Bachelot, a declarat ca aceasta lege va

bloca raspandirea mesajelor, pe Internet, care incurajeaza anorexia si le invata pe fete cum sa devina "ultra slabe".

"Incurajand tinerele adolescente sa isi minta doctorul, sfatuindu-le sa manance alimente usor de digerat si incitandu-le sa se autopedepseasca de fiecare data cand au mancat prea mult este ceva grav. Nu mai putem vorbi in acest caz de libertatea expresiei", a mai adaugat Bachelot.

"Aceste mesaje sunt mesajele mortii. Tara noastra trebuie sa fie capabila sa ii pedepseasca pe cei care "stau in spatele" acestor site-uri", a argumentat Ministrul Sanatatii.

Daca propunerea legislativa va fi adoptata de Senat aceasta prevede ca aceste persoane sa fie pedepsite cu inchisoare de la 1-3 ani si o amenda de 30.000 de euro.

Proiectul a fost discutat dupa ce in urma cu o saptamana industria modei din Franta a semnat un pact prin care s-a "obligat" sa promoveze doar manechine cu o imagine sanatoase pe podiumurile de moda din Paris.

Peste 40.000 de femei din Franta sufera de anorexie iar acestea au varste cuprinse intre 12-19 ani, perioada in care adolescentele sunt foarte vulnerabile fata de aceasta boala.

"Este timpul pentru o actiune publica impotriva acestei nenorociri", a mai adaugat Bachelot.

Cum a reușit legendarul Boris Becker să scape de falimentul personal. Fostul tenismen a stat la închisoare
Cum a reușit legendarul Boris Becker să scape de falimentul personal. Fostul tenismen a stat la închisoare
Justiţia britanică a decis să închidă procedura de faliment personal împotriva fostului jucător german de tenis Boris Becker, în urma unui acord cu avocaţii săi, a anunţat joi...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#anorexia, #Mesaje, #incitative, #pedeapsa, #inchisoare , #experiment
Comentarii
C
cita_
rank 1
hrana sanatoasa si suficienta, miscare, sport , musculatura (fina, gratioasa !)