Locurile in care au loc cele mai multe atacuri ale rechinilor

Sambata, 26 Septembrie 2009, ora 10:14
6801 citiri
Locurile in care au loc cele mai multe atacuri ale rechinilor
Foto: How Stuff Works

Nu numai frumusetea locului in care te pregatesti sa pleci in concediu este importanta, ci si siguranta acestora. Atacurile rechinilor reprezinta una dintre cele mai mari probleme in zilele noastre.

Afla de la How Stuff Works care sunt cele mai periculoase locuri in care ataca rechinii.

Papua Noua Guinee se afla in jumatatea de est a insulei Noua Guinee, cea mai mare insula tropicala din lume. Este situata in Oceanul Pacific. Din 1925, in Papua Noua Guinee au fost inregistrate 49 de atacuri ale rechinilor, dintre care 25 mortale. Apele din Papua Noua Guinee atrag scafandrii datorita numeroaselor vietati ce traiesc aici.

In Carolina de Sud exista 40 de specii de rechini. Din anul 1837 pana in prezent, au avut loc 61 de atacuri, dintre care doua fatale. Majoritatea speciilor nu sunt periculoase, insa au fost reperate si cateva agresive, precum rechinul taur si rechinul tigru. Nici alte parti ale Carolinei nu au scapat de atacurile rechinilor. De exemplu, in Carolina de Nord au avut loc 32 de atacuri, dintre care patru mortale.

La nivelul Americii de Sud, din 1931 pana in prezent, au avut loc 101 atacuri ale rechinilor, dintre care 23 mortale. In Brazilia au avut loc 89 din aceste atacuri, 21 mortale. Ce atrage rechini in aceasta zona? Un mic oras de la malul marii, numit Recife, unde rechinilor le place sa vina. Totul a inceput sa se agreveze in anii '80 cand a aparut in zona Porto Suape, constructie ce a sigilat doua estuare de apa dulce, ce au devenit locul de nastere a multor rechini taur. De asemenea, rechinii au fost atrasi de sangele provenit de la un abator, eliminat in afluentii din apropiere.

Din 71 de atacuri ale rechinilor din 2007, 32 au avut loc in Florida. In aceasta zona au loc multe atacuri si din cauza faptului ca sunt foarte multi turisti in zona.

Din 1700 pana in prezent, in Queensland, Australia, au avut loc 103 de atacuri, dintre care 38 fatale. In Australia exista aproximativ 166 de specii de rechini. Oriunde te-ai afla este riscant, insa pe coasta de Est este mult mai riscant deoarece este foarte populata.

Cine nu isi doreste sa ajunga in insulele Oahu sau Maui din Hawaii? Aproape jumatate dintre cele 113 atacuri ale rechinilor din Hawaii au avut loc in aceste doua insule. 36 de atacuri au avut loc in Maui, 34 in Oahu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
#locuri atacuri rechin, #insule atac rechin, #locuri periculoase atacuri rechin , #experiment