Lupul singuratic si prietenii sai domestici (Galerie foto)

Duminica, 17 Ianuarie 2010, ora 09:36
15985 citiri
Lupul singuratic si prietenii sai domestici (Galerie foto)
foto: The Telegraph

Un fotograf pasionat de natura si de peisajele salbatice din Alaska a reusit sa imortalizeze escapadele neobisnuite ale unui lup singuratic ce prefera compania cainilor domesticiti, in locul haitei fioroase.

Povestile despre aparitia unui lup singuratic la marginea padurii din Parcul National Tongas au inceput in 2003, cand a fost descoperit aici cadavrul unei lupoaice gestante. Dupa sase luni de zile, a fost auzit pentru prima data urletul lupului negru, pe care localnicii l-au numit Romeo, scrie The Telegraph.

Intrigat de relatarile localnicilor, fotograful John Hyde a pornit in cautarea animalului, in 2004, si a venit la marginea padurii Tongas, unde a gasit un tanar lup negru, extrem de prietenos, jucandu-se cu cainii domestici din zona.

"Lupii sunt raspanditi pe intreg teritoriul Alaskai, insa sansa de a te bucura de increderea unuia si a-ti petrece timpul cu acesta mai multi ani la rand este extrem de rara", spune fotograful.

Hyde a revenit la marginea padurii in fiecare iarna, sase ani la rand, reusind sa castige, in timp, increderea animalului, care se lasa acum fotografiat in mediul sau natural, fara a fi intimidat sau iritat de apropierea omului.

Intalnirile cu lupii sunt extrem de rare, pentru ca acestia evita apropierea oamenilor, iar prietenia dintre acestia si animalele domestice este cu atat mai surprinzatoare.

In acelasi timp, lupii sunt animale sociale, iar pentru ca Romeo a crescut singur, fara haita, acesta cauta in permanenta compania cainilor domestici.

Cand nu se joaca cu rudele sale domestice, lupul se intinde la soare, pe marginea lacurilor inghetate.

Fotograful este constient insa ca, desi foarte bland, Romeo ramane un lup, un animal salbatic periculos.

"Incerc sa ma prefac ca nu sunt interesat de el, ca sunt doar inca un animal aflat in zona si ca nu vreau nimic din ce-ar putea sa-l intereseze", explica Hyde, care a reusit astfel sa fie acceptat in apropierea lupului si sa-l fotografieze in toata splendoarea lui, ani de-a randul.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#imagini lup negru Alaska, #Romeo lup salbatic Alaska , #experiment