Mituri despre afrodisiace

Duminica, 17 Februarie 2008, ora 23:31
5495 citiri
Mituri despre afrodisiace

Nu exista niciun afrodisac adevarat sau cel putin niciunul nu a fost descoperit inca. De-a lungul istoriei, oamenii au folosit substante denumite astfel, fiind convinsi de faptul ca pot creste placerea dintre parteneri. Stridiile si alcoolul sunt exemplele cele mai des intalnite in societatea de astazi.

Totusi, pe langa ciocolata si inghetata de vanilie, exista si stimulente mai putin la indemana oricui. Cornul de rinocer nu ofera niciun fel de putere sexuala, dar este corelat cu efortul de a supravietui si considerat obiect falic. Cel mult, poate contine anumiti nutrienti, cum ar fi fosforul, care le-au fost de folos stramosilor nostri.

Alcoolul este inca un fals afrodisiac, care risipeste inhibitiile si dezvolta irationalitatea. Mai mult, bautura si alte "droguri de petrecere", ca ecstasy sau cocaina nu fac decat sa duca la disfunctii erectile. Cateva gaturi de alcool nu fac rau, dar credinta ca acesta poate ajuta intr-un fel nu poate aduce decat probleme.

Nici macar ciocolata nu confirma miturile afrodisiacelor. Ea se apropie totusi de sex prin placerea pe care o ofera consumatorilor. Niciun studiu nu a reusit sa demonstreze ca acest dulce ar creste dorinta sexuala.

Mai multe mancaruri, fructe si legume, printre care bananele, morcovii si avocado sunt considerate afrodisiace, pentru ca se aseamana ca forma cu penisul sau cu testiculele. Stridiile seamana cu un vagin, iar romanii le urcasera pe cea mai inalta treapta a stimulentilor sexuali. Se spune ca vestitul Casanova manca nu mai putin de 50 de stridii la micul dejun.

Desi nu pot fi considerate un afrodisiac, stridiile au un continut bogat de zinc, foarte necesar productiei de sperma. In plus, anumite studii pe sobolani arata o crestere a libidoului, dar datele sunt confuze.

Unele disfunctii sexuale ale femeilor si barbatilor provin in urma unei depresii, a oboselii, sau al unui dezechilibru psihologic. Psihiatrii, terapeutii si consilierii de sex, atunci cand rezolva problema, ar putea fi si ei considerati drept un afrodisiac.

Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
Nouă alimente-surpriză care îți satisfac plăcerile vinovate și sunt mai sănătoase decât îți dai seama
Nouă alimente-surpriză care îți satisfac plăcerile vinovate și sunt mai sănătoase decât îți dai seama
Aceste nouă alimente, adesea privite ca fiind o plăcere vinovată sau consumate în mod moderat, sunt mai sănătoase decât crezi, potrivit unui nou raport. Dr. Stephen Dahmer, Director la...
#afrodisiac, #mit, #ciocolata, #sex, #cuplu , #experiment