NASA a descoperit forme de viata complexe sub gheturile Antarcticii

Marti, 16 Martie 2010, ora 16:15
3415 citiri
NASA a descoperit forme de viata complexe sub gheturile Antarcticii
foto: NASA

Expeditia de cercetare trimisa de NASA in Antarctica a descoperit forme de viata complexe sub gheturile din Antarctica, la o adancime de aproape 200 de metri.

O camera video scufundata de cercetatori la o adancime de aproape 200 de metri, sub gheata, a descoperit o vietuitoare asemanatoare unei crevete si un tentacul ce ar putea apartine unei meduze, transmite AP.

Descoperirea este extrem de surprinzatoare, in conditiile in care oamenii de stiinta au presupus intotdeauna ca la o asemenea adancime nu ar putea trai nimic in afara de microbi sau bacterii.

Stii ca jumatate din vietuitoarele planetei nu traiesc printre noi?

Cercetatorii au introdus sonda de mare adancime presupunand ca nu vor gasi nimic, dar spre surprinderea lor camera video a filmat "o creveta pe care v-ar fi placut sa o aveti in farfurie", potrivit expertului in gheturile Antarcticii, Robert Bindschadler, de la NASA.

Mica vietuitoare face parte din familia amfipodelor, crustacee inrudite cu crevetele, are aproape opt centimetri lungime si culoarea portocalie.

De asemenea, cercetatorii au mai descoperit si un tentacul ce pare sa fi apartinut unei meduze.

Mii de noi vietuitoare, descoperite in abisul oceanelor (Galerie foto)

Oamenii de stiinta sustin ca existenta unor astfel de vietuitoare complexe sub gheata Antarcticii, in conditii extreme, indica faptul ca viata ar putea exista si pe Europa, luna inghetata a planetei Jupiter, care ar ascunde o mare subterana.

Aceasta ipoteza este confirmata si de alte descoperiri ale expeditiilor NASA in Antarctica, ce au arata in anii trecuti ca bacterii microscopice traiesc la adancimea de 3,5 kilometri sub gheata, in conditii similare celor de pe satelitul Europa sau chiar de pe Marte.

NASA: Exista gheata pe Luna!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#viata conditii extreme, #viata Antarctica, #vietuitoare calota polara , #experiment