Ziare.com

NASA a fotografiat reflexia Soarelui in apa, pe Titan

de Madalina Mitan
Luni, 21 Decembrie 2009, ora 10:48

   

NASA a fotografiat reflexia Soarelui in apa, pe Titan
NASA a realizat imagini surprinzatoare cu o reflexie luminoasa pe emisfera nordica a lui Titan, cel mai mare satelit natural al planetei Saturn, care dovedeste existenta apei pe acesta.

Descoperirea a fost facuta in cadrul unei misiuni americano-europene de catre sonda Cassini, lansata in 1977 si aflata pe orbita lui Saturn din iulie 2004.

Imaginea este prima de acest fel si a fost realizata in infrarosu la 8 iulie. Daily Mail reaminteste ca NASA a anuntat, in iulie 2008, ca unul dintre lacurile de pe suprafata lui Titan este in stare lichida, dar nu a avut dovezi fizice pentru aceasta ipoteza.

Titan devine astfel singurul corp din sistemul nostru, in afara de Terra, la suprafata caruia s-au descoperit lichide. Din august anul trecut, Soarele a inceput sa lumineze direct lacurile din nordul satelitului Titan.

"Este o imagine care ne ofera dovezi legate de lacurile aflate pe suprafata Titanului si ne arata ca este o entitate asemanatoare cu Pamantul", a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, Bob Pappalardo, membru al misiunii Cassini.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3953 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

MAI DRAGA,CE ZIARISTA ESTI....

DACA NU STII CA PE TITAN EXISTA METAN LICHID SI NU APA.
SONDA CASSINI NU A FOST LANSATA IN 1977.
IAR SEFUL TAU CE PAZESTE?SAU EL VINE NUMAI SA IA SALARIU?
CIND SCRIETI ARTICOLE LEGATE DE POLITICA, FACETI TOT CE PUTETI NUMAI SA-I CONVINGETI PE CITITTORI CA "X" SAU "Y" POLITICIAN ESTE ASA SI PE DINCOLO. SI CIND COLO,NU SINTETI IN STARE NICI MACAR O STIRE ORDINARA, PRELUATA DIN ZIARE EXTERNE,NU SINTETI CAPABILI S-O TRADUCETI EXACT.
RUSINE!

 

Ocean pe planeta Marte

Planeta Rosie e ...albastra. NASA: Mii de imagini spectaculoase de pe Marte o arata cit se poate de albastra... Apa lichida pe Marte... The Guardian (27 ianuarie 2009) - Pe Marte ninge... NASA ascunde adevarata culoare a Planetei Marte... 17 iunie 2009 - Insciences Organisation - Pentru prima data au fost evidentiate descarcari electrice pe Marte, sustin cercetatorii de la Universitatea din Michigan (SUA):

 

degradarea jurnalismului

Mai Madalina Mitan,

nu tot ce este lichid este apa. Benzina, mercurul, propanul din bricheta, acetona si metanul lichid sunt...lichide. Pe Titan este metan lichid. Ce faceti voi nu este jurnalism, nici macar traducere decenta ci degradati jurnalismul

 

traducerea lui peste

bai madalina tati uite articolul original in franceza si nu pomeneste nicaieri de apa ci de lichide si ca sa mai sti o chestie temperatura medie la suprafata lui titan e i jurul a -200 grade celsius,vezi ca se mai uita pe fituica voasra si oameni instruiti nu numai manelisti.

Le reflet du Soleil sur un lac de Titan confirme la présence de liquideLa sonde (Une sonde spatiale est un vaisseau non habité envoyé par l'Homme pour explorer de plus près des objets du système...) Cassini (La mission Cassini-Huygens est une mission spatiale automatique réalisée en collaboration par le Jet Propulsion...) a capturé le premier reflet de la lumière (La lumière désigne les ondes électromagnétiques visibles par l'œil humain, c'est-à-dire comprises dans des...) solaire sur un lac de Titan (Cliquez sur l'image pour une description), la plus grosse lune (On appelle lune tout satellite naturel d'une planète, mais la Lune, avec un L majuscule, désigne le seul satellite...) de Saturne, confirmant ainsi la présence de liquide (La phase liquide est un état de la matière.) dans une région parsemé de bassins.


Le reflet du Soleil sur un lac de Titan
Le reflet est une réflexion spéculaire. Il a été détecté par le spectromètre VIMS (Visual and Infrared Mapping Spectrometer ) de Cassini le 8 juillet 2009 et confirme la présence de liquide sur l'hémisphère nord (Le nord est un point cardinal, opposé au sud.) de la lune, où les lacs sont plus nombreux et plus grands que ceux de l'hémisphère sud (Sud est un nom :). Les scientifiques de VIMS avaient déjà confirmé la présence de liquide dans Ontario Lacus, le plus grand lac de l'hémisphère sud, en 2008.

L'hémisphère nord était plongé dans l'obscurité depuis 15 ans, mais le Soleil a commencé à illuminer la région alors qu’elle approchait de son équinoxe de printemps (Le printemps est l'une des quatre saisons des zones tempérées. Elle se place entre l'hiver et l'été.) en août 2009. L'atmosphère (Le mot atmosphère peut avoir plusieurs significations :) brumeuse de Titan disperse et absorbe de nombreuses longueurs, y compris la majeure partie du spectre visible (La lumière visible, appelée aussi spectre visible ou spectre optique est la partie du spectre électromagnétique qui est...). Mais l'instrument VIMS a permis aux scientifiques de détecter le reflet dans les longueurs d'onde (Une onde est la propagation d'une perturbation produisant sur son passage une variation réversible de propriétés...) infrarouges qui pénètrent l'atmosphère de la lune

 

aaaahhhhh! Misto!

si zii mai ziaristii lu peste..... sa mi iau sculele sa dau la peste ..... dar nu ne ati spus daca este iarna sau vara .... ca la copca nu mi place....o fi si frigutz te pomenesti! hai, mai concret ......

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor