O aventura extraconjugala poate salva uneori o casnicie

Luni, 09 Iunie 2008, ora 17:54
8918 citiri
O aventura extraconjugala poate salva uneori o casnicie

Infidelitatea poate salva o casnicie aflata in prag de destramare, sustine intr-o lucrare extrem de controversata Mira Kirshenbaum, reputat psiholog american.

Autoarea, care are peste 30 de ani de experienta in consilierea de cuplu, spune ca un anumit tip de aventura extraconjugala poate avea efecte benefice asupra unui mariaj, scotand partenerii din starea de inertie, informeaza The Telegraph.

In cartea sa "When Good People Have Affair" ("Cand oamenii cumsecade au aventuri"), publicata in aceasta saptamana, Kirshenbaum spune ca societatea nu a reusit pana acum sa se dezbare de prejudecati si sa aiba o atitudine de corecta fata de infidelitate, ignorand aspectele pozitive ale acestei afaceri.

Astfel, uneori o aventura poate fi cea mai buna modalitate pentru persoana care a fost infidela sa-si dea seama care sunt cauzele pentru care simte nevoia de schimbare si sa schimbe ceea ce trebuie in relatia sa, a explicat Kirshenbaum pentru The Observer.

"Nu incurajez aventurile", spune ea, explicand ca fenomenul poate fi un semn ca ceva nu functioneaza in mariaj si ca trebuie modificat.

In plus, ea mai spune ca din experienta sa profesionala stie ca majoritatea sotilor infideli sunt persoane bune, oneste, care cauta cu adevarat fericirea si dragostea.

Ea a precizat ca lucrarea einu se refera la cei care isi fac un hobby din aventurile sentimentale, ci la persoanele decente, care dupa ce au comis o infidelitate realizeaza ca au gresit.

"Aceste persoane sufera foarte tare si trebuie sa isi reprime sentimentul de vina si rusine, pentru ca aceste emotii pot fi paralizante", a spus aceasta. "Daca este potrivita, o aventura poate avea efect terapeutic, clarifica relatiile si scoate cuplurile din starea de inertie", a spus psihologul.

Psihologul recomanda totusi partenerului infidel sa nu marturiseasca perechii sale faptul ca a avut o aventura, pentru ca dezvaluirea acesteia poate afecta relatia mai mult decat ascunderea ei.

"Daca vrei sa fii un om corect, hotaraste-te cu cine vrei sa fii, angajeaza-te in acea relatie si consacra-ti restul vietii persoanei pe care o indragesti cu adevarat", recomanda psihologul tuturor celor care au probleme in casnicie.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#infidelitate, #casnicie, #mariaj, #aventura extraconjugala , #experiment