Parintii cred ca prajiturile cu aroma de fructe inlocuiesc fructele adevarate

Vineri, 14 Noiembrie 2008, ora 11:01
1122 citiri
Parintii cred ca prajiturile cu aroma de fructe inlocuiesc fructele adevarate

Unul din zece parinti crede ca chipsurile, cola si biscuitii cu jeleu tin in loc de mancare copiilor lor, iar dulciurile cu aroma de fructe si sucul de portocale asigura nevoia zilnica de fructe si legume.

Un sondaj efectuat asupra obiceiurilor de alimentatie in familii, arata ca 15 la suta dintre parintii chestionati cred ca nu este de datoria lor sa isi educe copii sa manance sanatos, considerand ca bunicii, profesorii, doctorii si bucatarii faimosi au aceasta menire, scrie The Telegraph.

Doar una din cinci familii are grija de alimentatia copiilor lor, asigurandu-se ca ei mananca de cinci ori pe zi, asa cum este recomandat. Unul din 20 de copii nu mananca deloc fructe sau legume, asa cum releva studiul comandat de compania alimentara Green Giant.

Nutritionista Vanessa McConkey spune ca: "Este dezamagitor si ingrijorator sa constatam ca parintii nu inteleg importanta existentei celor cinci mese pe zi".

"Obiceiurile alimentare sanatoase se formeaza in familie si familiile britanice trebuie sa isi determine copii sa manace mai multe fructe si legume." Doar 50 la suta dintre copii consuma aceste alimente in acest moment.

Au fost chestionati 2.000 de copii de noua si zece ani. Studiul a mai aratat ca mai bine de o treime dintre copii nu fac 60 de minute de exercitii fizice zilnic, asa cum a fost recomandat de Guvern.

Dintre copii chestionati, 19 la suta dintre fete sunt grase, iar 7 la suta sunt obeze, in timp ce baietii grasi ating procentul de 15 la suta, iar cei obezi ajung la 4 la suta.

Cifrele au fost facute publice dupa ce ministrii au anuntat ca vor sa investeasca o parte din veniturile din taxele contribuabililor pentru incurajarea patronilor de magazine sa vanda mai multe legume si fructe.

Anuntul a venit la cateva zile dupa ce Guvernul a declarat ca intentioneaza sa rasplateasca cu bani obezii care fac miscare, chiar si simple plimbari in parc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ai probleme cu tiroida? Evită aceste legume
Ai probleme cu tiroida? Evită aceste legume
Tiroida este glanda care se află la gât și are rolul de a produse hormonii T3 și T4 care ajută la buna funcționare a organismului. Iodul din alimentație este folosit de tiroidă pentru...
Obezitatea, motiv tot mai mare de îngrijorare. „Riscă să devină una dintre cele mai critice probleme de sănătate publică”
Obezitatea, motiv tot mai mare de îngrijorare. „Riscă să devină una dintre cele mai critice probleme de sănătate publică”
Obezitatea a devenit în ultimii ani un motiv tot mai mare de îngrijorare pentru specialiştii în sănătate, şi nu numai, din întreaga lume, care o cataloghează drept o problemă critică de...
#fructe, #legume, #obezitate, #studiu, #parinti, #alimentatie, #sanatoasa , #experiment